Aziz Yıldırım'ın 'şike' ve 'örgüt' suçlamasından 13 yıl hapsi istendi

02 Haziran 2012 12:58  

 

Aziz Yıldırım'ın 'şike' ve 'örgüt' suçlamasından 13 yıl hapsi istendi

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 19. duruşmasında duruşma savcısı Ufuk Ermertcan 260 sayfalık mütalaasını açıkladı

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘Şike Davası’nda Savcı Ufuk Ermertcan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 6 maçta şike yaptığını ve çıkar amaçlı kurulan suç örgütünün yöneticisi olduğu gerekçesiyle 13 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istedi. Eylemlerin hepsi için tek ceza talep edildi

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 19. duruşmasında duruşma savcısı Ufuk Ermertcan 260 sayfalık mütalaasını açıkladı. Yeni yasal düzenlemeleri dikkate alan savcı Ermertcan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın 6 maçta şike yaptığını ve çıkar amaçlı kurulan suç örgütünün yöneticisi olduğu gerekçesiyle 13 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istedi. Mahkeme Aziz Yıldırım’ın tahliye talebini reddederken 5 kişinin tahliye edilmesine karar verdi.

6 maçta şike 3 maçta ise teşvik pirimi suçu işlediği belirtilen Yıldırım için her suç için ayrı ayrı ceza verilmedi. Eylemlerin hepsi için tek ceza verildi. Eylemlerin her biri için ceza talep edilseydi Aziz Yıldırım’ın 39 yıl 9 ay hapsi talep edilecekti. Savcı Ufuk Ermertcan Yıldırım’ın suç örgütü kurmak suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar, 6 maçta şike yapmak, 3 maçta ise teşvik pirimi vermek suçlarından 13 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası verilmesi talep edildi. Mahkeme basın mensuplarının Yıldırım hakkında 39 yıl 9 ay hapis cezası istendiği yönündeki ilk geçtiği haberleri de tekzip etti.


Alt sınır 1 yıl 10 ay

Her suç için ayrı ayrı değil tüm şike ve teşvik pirimi suçlamaları için bir kez ceza verileceği hatırlatıldı. Şike suçundan üst cezanın alt sınırın 1 yıl 10 ay 15 gün, üst sınır için ise 7 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilebileceği hatırlatıldı. Örgüt Yöneticilerinin cezanın alt sınırı olarak 2 yıl hapis üst sınırı olarak da 6 yıl hapis cezası alabildikleri, örgüt üyelerinin ise en az 1 yıl en çok 3 yıl hapis cezası alabilecekleri belirtildi.

Tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu’nun hakkında da örgüte üye olmak, 5 maçta şike yapmak, 3 maçta teşvik primi vermek suçlarından yine 13 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası talep edildi.Tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu’nun örgüte üye olmak, 5 maçta şike yapmak, 3 maçta teşvik primi vermek suçlarından yine 13 yıl 10 ay 15 gün hapis talep edildi. Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu hakkında da örgüt üyesi olmak şike ve teşvik pirimi suçlarından yine 13 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası talep edildi.

Mahkeme Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Bülent İbrahim İşçen, Sami Dinç, Haldun Şenman’ın tahliyesine karar verdi. Yıldırım’ın ise tahliye talebi reddedildi. Bir sonraki duruşma ise 26-29 Haziran’da yapılacak.

T24

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0