Ayrımcılığın böylesi görülmemiştir!

04 Mart 2010 20:59  

 

Ayrımcılığın böylesi görülmemiştir!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Trabzon'un Düzköy ilçesine bağlı Çayırbağı beldesine hibe ettiği itfaiye aracı ayrımcı tepkilere yol açtı. Trabzon'da aracı görenler bomba ihbarı yaptı. Çayırbağı'nda ise belde halkının bir bölümü aracı istemedi.

Trabzon’a 45 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 5 bin nüfuslu Çayırbağı beldesinde iki aydır tek gündem konusu, bir itfaiye aracı. İtfaiye aracının en önemli özelliği ise Diyarbakır Belediyesi’nden hibe yoluyla alınması. Aracın öyküsü, Çayırbağı’nın AK Partili Belediye Başkanı Hilmi Köroğlu, beldenin yolunu yapan Diyarbakırlı müteahhitten ricasıyla başlamış. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e ulaşmış konu. Köroğlu daha sonra Antalya’daki belediye başkanları seminerinde kendisi de Baydemir’le görüşmüş. Diyarbakır da bir aracı hibe etmiş.

Araç Trabzon’a geldiğinde, Diyarbakır (21) plakalı itfaiye aracını görenler, polise ‘Bomba yüklü araç var’ ihbarı yapmış. Polisler hemen olay yerine gelerek aracın çevresini sarmış. Başkan Köroğlu: “Çocuklar polislere olayı anlatınca komiser de özür diledi. Şu ana kadar 5-6 yangına müdahale ettik. İnsanlar memnun. Bizim vergilerimizle alındı o araç. Burası da orası da bizim vatanımız. Çok üzüldük tepki gösterilmesine. Bu ayrımcılığa anlam veremiyorum.”
Araçla ilgili Çayırbağı sakinlerinden de tepki gösterenler var. Başkan Köroğlu’nun akrabası Ahmet Köroğlu, şunları söyledi: “Diyarbakır’dan gelen itfaiye aracına karşıyım. Onlar Türk halkı ile barışık bir toplum değil. Eskiden bu yana yangınları nasıl söndürüyorsak yine söndürürüz. Araç yangınları söndürebilir ama onlar da Türkleri aşağılamış. O aracın bizim saf ve temiz köyümüzün aracı olmasını istemiyorum. Biz kendi paramızı toplar alırız. Zaten öyle ahım şahım bir araç da değil.”

Hamit Birinci ise, “Kabul etmiyoruz. Cumhuriyeti yıkmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Bahri Kalıntaş, aracın alınmasının doğal olduğunu belirterek, “Orası da bizim memleketimiz. Ayrı bir yer değil ki” dedi. Muzaffer Birinci de, “Bize yardım verildiği için olumlu karşılıyoruz. Ben de oralarda çok çalıştım. Çok misafirperver insanlar” diye konuştu. (dha)


Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0