BOYKOT HAKKINDA

28 Ekim 2023 21:08 / 435 kez okundu!

 

 

"Zalim İsrail’in zulmüne dur diyebilmek için en çok çırpınan İslam ülkesi, dün olduğu gibi bugün de cumhur ittifakı sayesinde çok şükür yine Türkiye’dir. 
Siyasi iflas yaşayan, sergilediği bu dağınıklık ve şaşkınlıkla millete seçimde çok şükür ne kadar doğru karar vermişim dedirten millet ittifakının kafası İsrail’in bu vahşi zulmüne karşı bile hala çok karışık halde. 
Resmî ideolojinin ezberleri ile bugüne geldikleri için Arap ve islam söz konusu olduğunda en temel insan hakları ihlali bile söz konusu olsa ne tür bir tavır takınmaları gerektiğini hala ayırt edemiyorlar. Her konuda olduğu gibi bu konuda da rüzgarın önündeki yaprak misali savrulup duruyorlar maalesef!"

 

*****

 

BOYKOT HAKKINDA

 

Katil İsrail ve destekçisi, işbirlikçisi ABD ve Batı dünyasının ortaya koyduğu zulme karşı, böyle eli kolu bağlı, çaresiz bir şekilde yalnızca seyreder durumda olmak bütün müslümanları kahrediyor eminim. 

Ellerindeki büyük teknolojik ve ekonomik üstünlüğe güvenerek böyle pervasızca, utanmaz ve arsızca zalimliğe soyunan bu şer ittifakına karşı elinden bir şey gelmeden, naçar kalmak gerçekten çok ağır geliyor insana. 

Zamanı ve tarihi ıskalayan, sahih İslam inancından uzaklaşıp, birlik ve beraberlik sergileyecek ümmet bilincini unutan İslam aleminin bu müsibetten alacağı çok dersler var elbette. Ama bu konu şimdilik bahsi diğer. 

Zalim İsrail’in zulmüne dur diyebilmek için en çok çırpınan İslam ülkesi, dün olduğu gibi bugün de cumhur ittifakı sayesinde çok şükür yine Türkiye’dir. 

Siyasi iflas yaşayan, sergilediği bu dağınıklık ve şaşkınlıkla millete seçimde çok şükür ne kadar doğru karar vermişim dedirten millet ittifakının kafası İsrail’in bu vahşi zulmüne karşı bile hala çok karışık halde. 

Resmî ideolojinin ezberleri ile bugüne geldikleri için Arap ve islam söz konusu olduğunda en temel insan hakları ihlali bile söz konusu olsa ne tür bir tavır takınmaları gerektiğini hala ayırt edemiyorlar. Her konuda olduğu gibi bu konuda da rüzgarın önündeki yaprak misali savrulup duruyorlar maalesef!

Bu konuda yüksek hassasiyet sergileyen muhafazakar milliyetçi kesimin elinden ancak; bu zulme ortak olan şirket ürünlerine karşı boykot uygulaması geliyor maalesef! Bu tür bir milli ekonomik boykot tepkisi tarihte ilk kez Osmanlı’nın son zamanlarında Yunan isyanına yine o zamanki koşulsuz Batı desteği üzerine gerçekleşmişti. Uluslararası bazı önemli gelişmeler üzerine dönem dönemde tekrar etti. 

Ortaya konulan zulme ortak olan, destek çıkan uluslararası şirketlere karşı bu tür bir sivil boykot tepkisi kanımca zulme sesiz kalmamak, bir tepki koymak ve bir farkındalık oluşturmak adına tamamen haklı ve yerinde bir tepkidir. 

Fakat unutulmamalıdır ki; ülkemizde faaliyet gösteren bu şirketlerin hemen hepsinde "Türk sermayesi" de ortak bulunuyor ve bir çok işçi bu şirketlerden ekmek yiyor. 

Küresel ekonomik düzenin acımasız realiteleri gözetilerek ve Türkiye ekonomisinin hassas ve kırılgan yapısı dikkate alınarak uygulan sivil ve milli boykot tepkisinin fazla uzatılmaması nacizane kanaatimce yerinde olacaktır.

 

Alpaslan SEL

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.