27 Nisan e-muhtırası tarih oldu

29 Ağustos 2011 11:59  

 

27 Nisan e-muhtırası tarih oldu

Genelkurmay Başkanlığı, e-muhtıra olarak da anılan 27 Nisan askeri duyurusunu internet sitesinden kaldırdı.

Genelkurmay Başkanlığının “www.tsk.tr” adresli internet sitesi güncellendi. Güncelleme, Genelkurmayın internet sitesinde “Genelkurmay internet sitesi güncellenerek kamuoyunun hizmetine sunulmuştur” şeklinde duyuruldu.

Güncelleme sonrasında basın duyurusu ve açıklamaları, internet sitesinde sadece son 7 gün içinde yayımlananları kapsar hale getirildi. Daha önceki basın duyuruları ve açıklamalar, internet sitesinden kaldırıldı. Böylece tartışmalara konu olan 27 Nisan'daki açıklama da siteden kaldırıldı.

27 Nisan Genelkurmay Başkanlığı Basın Açıklaması, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Genelkurmay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısı ile 27 Nisan 2007 tarihinde gece saat 23:20'de yaptığı, lâiklikle ilgili açıklamaydı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın 12 Nisan tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yaptığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Atatürkçülüğe, laikliğe ve cumhuriyetin temel ilkelerine sözde değil özde bağlı" bir Cumhurbaşkanı adayı istediği bildiriye hükümetin yanıtı sert olmuş, TSK bildirinin arkasında duramayarak geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Radikal

Son Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2011 14:23

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0