'21 Eylül Dünya Barış Günü' öncesi Türkiye'de barış etkinlikleri sürüyor

01 Eylül 2012 13:08  

 

'21 Eylül Dünya Barış Günü' öncesi Türkiye'de barış etkinlikleri sürüyor

Bugün Türkiye'nin çeşitli kent merkezlerinde, barış temalı gösteri ve yürüyüşlerle, '21 Eylül Dünya Barış Günü' öncesi, çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İstanbul Kadıköy, Diyarbakır, Van ve Adana'da "demokratik çözüm ve müzakere" vurgusuyla yapılacak 4 merkezi mitingin yanı sıra, birçok ilde de çeşitli gösteriler yapılacağı açıklandı. Etkinlikleri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve çok sayıda 'sol' siyasi parti, sivil toplum kuruluşu birlikte düzenliyor.

İnsan Hakları Derneği (İHD), İstanbul Şubesi, Barış Komisyonu da, 1 Eylül Cumartesi akşamı, Saat: 19.30'da, İstanbul, Dolmabahçe'den Beşikraş Barbaros Parkı'na meşaleli bir yürüyüş düzenledi.


İSTANBUL VE DİYARBAKIR'DA YÜRÜYÜŞ

İstanbul, Kadıköy'deki yürüyüşte HDK bileşenleri saat 12:00'de Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde buluşarak, KAdıkoöy'e yürüyevek.

Diyarbakır'da, Saat: 16.00'da yapılacak "Demokratik Çözüm ve Müzakere" mitingine Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün yanısıra, BDP'li vekiller, çok sayıda sendika ve siyasi parti temsilcisi katılacak.


İHD'DEN MEŞALELİ GECE YÜRÜYÜŞÜ

Devletin sorunları şiddet yoluyla çözme politikasında ısrarına, Orta Doğu’da çatışmaları kendi siyasi amaçlarına uygun şekilde yönlendirme amacıyla girdiği gizli kapaklı ilişkilere ve örtülü operasyonlarına karşı “Savaşa son! Kürt sorununda acil demokratik barışçılçözüm" talebi ile İnsan Hakları Derneği (İHD), İstanbul Şubesi, Barış Komisyonu, 1Eylül Cumartesi akşamı, Saat: 19.30'da, İstanbul, Dolmabahçe'den Beşikraş Barbaros Parkı'na meşaleli bir yürüyüş düzenledi.

Fotoğraf: İHD İstanbul Şubesi, Barış Komisyonu'nca yaptırılan barış temalı poster.

Sesonline.net


> DSİP Genel Başkanı Doğan Tarkan: 'Dünya Barış Günü 21 Eylül'dür...'

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0