Bu ülkede en büyük kıyamet

11 Eylül 2013 11:26 / 1692 kez okundu!

 


Bu ülkede en büyük kıyamet, içindeki canavarı ehlileştirmeyip, insanlık suçu işlemektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, yüzyıl önce hatta daha öncesi biz seyirci kaldığımız için koptu/kopmaya da devam ediyor.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1842- 1844’de Hakkâri’de Botan miri Kürt Bedirhan tarafından 10.000 Nasturi’nin katliama uğramasıdır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1894- 1896 Hamidiye alaylarının 200.000 İnsanı katledip, zorla Müslümanlaştırıldığında sessiz kalmaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1909 da Jön Türklerin iktidara geçer geçmez, Adana/Kilikya’da 30.000 Ermeni katledilirken görmemezlikten gelmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1914’ün ikinci yarısında Ege’de 250.000 Rum’u sürgün ederek mallarını talan etmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1915 de İttihat ve Terakki tarafından yaklaşık 1,5 Milyon insanı (Ermeni -Süryani-Pontus Rum ) salt Türk ve Müslüman olmadığı için öldürmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1922’de İzmir’de İTC çetelerinin Ermeni ve Rum kilise, manastır ve gayrı menkullerini yakıp, kadim Rum halkını denize döktükten sonra bunu her 9 Eylül’de törenlerle kutlamaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, kan ve gözyaşıyla kurulan cumhuriyetin, 1924’de Hakkâri’de yaklaşık 20.000 Süryani/Nasturi’yi katletmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, ilkokullarda her sabah Türk olmayan kadim halklara (Ermeni, Süryani, Kürt, Rum, Pomak, Laz, Boşnak, Arap v.s ) ’Ne mutlu Türküm diyene’ andını zorla okutup, körpecik beyinleri ırkçılıkla zehirlemektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1930'da Ağrı/Zilan’da Ermeni-Süryani-Rumların işini bitirdikten sonra 15.000 Kürt'ü katletmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1934’de ’Türkçe konuş vatandaş’ kampanyasıyla Türk olmayan unsurlara, Türkçeyi ana dil olarak dayatmaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1934 de Trakya bölgesinde yaşayan 13- 15000 civarındaki Yahudileri baskılarla, şiddet ve tecavüz-talan kültürü ile zorla göç ettirip, mallarına el koymaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1937-1938'de ise Dersim'de, 30.000 Kızılbaş Kürdü, salt Alevi olduğu için imha etmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, Çorum, Maraş, Sivas, Gazi, Armutlu’da, Aleviler katledilirken üç maymunu oynamaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1942- 1944'de bu ülkenin kadim halklarına ekonomik genosit uygulayıp, sermayeyi millileştirmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1955'de 5-6 Eylül olayları ile son kalan Hıristiyanların mallarına el koyup, sermayeyi tamamen Türkleştirmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1974 Kıbrıs savaşı sırasında bu ülkenin son kalan Hıristiyan halklarını korkutup, kaçırmaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1980'de Faşist darbe yapıp, başta Diyarbakır, Metris, Bayrampaşa, Pozantı cezaevleri olmak üzere, cezaevlerini; işkencehaneye ve tecavüzhaneye dönüştürmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, tek tipçi, fırsat eşitliği olmayan, anti demokratik darbe anayasalarıyla hala ülkeyi yönetmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1980’den günümüze değin faili meçhul cinayetler işlemektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, Van depreminde Van halkına biber gazı, polis dayağı ve kar-kışta yurttaşlarını aç-çıplak bırakıp, yardım elini uzatmamaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, Roboski’de 34 masum insanı katledip hesap vermemektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, Rojava’da çoluk-çocuk- kadın demeden Suriye’ nin içişlerine karışıp, El Kaide’ye bağlı çetelere destek verip, kimyasal silahlarla Kürt katliamı yapmaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, Suriye/Laskiye’de Arap Alevilerini katletmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 1915 Soykırımından sağ kalan son Hıristiyanları, İslami terör örgütleri tarafından Suriye’de etnik ve dini temizlik yapmaktır.
Bu ülkede en büyük kıyamet, bu ülkenin kadim halklarına sürekli küfürle hitabet etmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, ülkede ve dışarıda savaş çığırtkanlığı yapanlara dur dememektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, 2013 Taksim/ Gezi direnişinden günümüze değin süregelen direnişlerde, orantısız güç kullanmaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, insanlık suçu işleyenlerin ödüllendirilip, halen yargılamamaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, zalimin zulmüne karşı, mazlum halklara katliam yapanlar karşısında, susmaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, geçmişimizle birey ve ülke olarak hala yüzleşememektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, Her gün yediğimiz lokmanın biraz daha azaltılıp, sadaka kültürüne alıştırılmasıdır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, İslam adına cihat edenlerin Ortadoğu’yu kana bulamasıdır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, imha, sürgün ve inkâr etmektir.

Bu ülkede en büyük kıyamet, Sömürgeci militarizmin ‘’topraksız ulus sorunu olmaz’’ düşüncesiyle bu ülkenin en kadim halklarını topraksızlaştırmaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, yüzyıllardır kandan kına yakanlara karşı dilsiz olmaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, etnik, dinsel, cinsel, coğrafik, demografik Soykırım yapıldığında bu suça ortak olmaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, TC’nin desteğiyle orta doğuda insanlar katledilirken vicdanları körleştirmek, vicdan yasası yerine cüzdan yasasını görünür kılmaktır.

Bu ülkede en büyük kıyamet, gözlerimizin önünde her gün gencecik fidanlar vurulurken, kuzuların sessizliğine bürünmektir.

Ve bu ülkede hala kıyamet (!) kopmadıysa bu, kötü insanların şerrinden değil; barıştan, özgürlükten, insanca yaşamdan yana olan ve hala güzel yarınları birlikte örmenin inancını, yitirmeyenlerin verdiği mücadeledendir.

Bindik bir kıyamete, gidiyoruz yüzyıldır hep birlikte…!


Zeynep TOZDUMAN

11.09.2013

Son Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2013 12:40

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.