'Yetmez ama, Evet': Mehmet Ağar'a da dokunuldu...

15 Eylül 2011 13:53  

 

'Yetmez ama, Evet': Mehmet Ağar'a da dokunuldu...

ANKARA- 'Yetmez ama, Evet!..' Mehmet Ağar'a da dokunuldu! Şimdilik 5 yıl... Abdullah Çatlı'ya silah ve taşıma ruhsatı sağladığı iddiası ile örgüte üye ve yardımcı olmak suçundan yargılanan Mehmet Ağar'a Ankara 11. ceza mahkemesi 5 yıl hapis cezası verdi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar'ı, “Susurluk Davası” kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili “cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu” iddiasıyla yargıladığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Davanın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki 12. duruşmasında karar çıktı. Mahkeme, Ağar'ı, lehine olan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 313. maddesi uyarınca, “cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak” suçundan 5 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Susurluk davasında suçlananlar arasında yargılanmayan tek kişi Ağar olmuştu. Ağar, dönemin Emniyet Genel Müdürü'ydü ve daha sonra milletvekili seçilerek bakanlık da yaptı. Ağar, tekrar milletvekili seçilmeyince dosyası Danıştay'da görülmüş ve yargılanmasına karar verilmişti.
Danıştay 1. Dairesi Mehmet Ağar’ın yargılanmasına karar verdiği suçlamalar şöyleydi: 1993-1996 yılları arasında, “cürüm işlemek için silahlı teşekkül meydana getirmek, gıyabi tutuklu sanık Abdullah Çatlı’nın saklı bulunduğu yeri bildiği halde yetkili mercilere haber vermemek ve gizlenmesine yardım etmek; yasalara aykırı olarak Abdullah Çatlı ve Yaşar Öz’e silah taşıma izin belgesi vermek suretiyle görevi kötüye kullanmak; yasalara aykırı olarak Abdullah Çatlı ve Yaşar Öz’e hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesini sağlamak suretiyle görevi kötüye kullanmak.


Video: Yetmez! Ama Evet!

Sesonline.net

Son Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2011 16:43

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0