YAMANLAR SATRANÇTA İZMİR'İN GURURU OLDU

01 Haziran 2009 03:01  

 

YAMANLAR SATRANÇTA İZMİR'İN GURURU OLDU

İzmir'de yapılan 8. Beko Türkiye Okullar Satranç Şampiyonasında, Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu, minikler kategorisinde birinci olmayı başardı.

Kültürpark Atlas Pavyonu'nda 30-31 Mayısta düzenlenen şampiyonada Türkiye'nin çeşitli illerinden ve KKTC'den gelen binden fazla sporcu mücadele etti.

Satrançta ülkenin en önemli organizasyonlarından birisi olarak kabul edilen turnuvada Buse Vatansever, Berk Vatansever, Senan Utku Öntürk, Burak Okumuş ve Buğra Öztürk'ten oluşan takımla mücadele eden Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu, 108 takım arasından sıyrılarak minikler kategorisinde birinciliğe ulaştı. Turnuvada yıldızlar kategorisinde Antalya Ramazan Savaş İlköğretim Okulu, gençler kategorisinde ise Ankara Atatürk Lisesi birinciliği elde etti. Ayrıca Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu öğrencisi Buse Vatansever bireysel sıralamada da birinci olmayı başardı. 


Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu Satranç Antrenörü Sevda Işık, böylesine önemli bir turnuvada, güçlü rakipleri geride bırakarak birinci olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise Türkiye'nin satrançta iddialı okullarının katıldığı turnuvada elde edilen başarının önemine dikkat çekerek, ''Yamanlar okulları bir kez daha farkını ortaya koydu. İzmir'e birincilik getiren tek okulun Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu olmasından ayrıca gurur duyduk'' dedi. 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0