Türkiye Barış Meclisi'nden 'Botaş Kuyuları Açılsın' eylemi

20 Şubat 2009 11:20  

 

Türkiye Barış Meclisi'nden 'Botaş Kuyuları Açılsın' eylemi

Türkiye Barış Meclisi, 22 Şubat Pazar günü saat: 12.30'da İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı'nda "Faili Meçhuller bulunsun, Botaş Kuyuları Açılsın!' temalı bir oturma eylemi gerçekleştirecek. Öte yandan, 70 kayıp yakınının Silopi’de BOTAŞ kuyularına atılarak öldürüldüğü iddiası üzerine Başsavcılıkça kuyularda inceleme başlatıldı. İnceleme heyetinde İHD de yer aldı. 

Şırnak'ta savcı BOTAŞ'taki askeri tesislerde, Cizre-Silopi yolunda keşif yaptı. Kuyuların açılması için talimatı Diyarbakır'daki özel yetkili savcılık verebiliyor. Baro kimsesizler mezarlığının da incelenmesini istiyor.

Bilindiği üzere, Eski DEP Milletvekili Selim Sadak da, eski Şırnak Valisi Kemal Acun ve Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) sanığı general Levent Ersöz döneminde birçok kişinin Haze Kuyularına atıldığının bölgede yaşayanlar tarafından kendilerine iletildiğini ifade etmişti. Bu kuyuların hem BOTAŞ’a hem de sınıra yakın olduğunun altını çizen Sadak, Vahap Timurtaş, Sait Altan gibi isimlerin bu kuyulara atıldığının iddiasının çok yoğun şekilde bölgede dillendirildiğini ifade ederek “Eğer Ergenekon’un buradaki yapısı çözülmek isteniyorsa kesinlikle Haze’deki kuyulardaki insanların akıbetleri ve Şırnak İli Ve İlçelerini Geliştirme Vakfı’nın (ŞIRGEV) mazot gelirlerinin ne şekilde dağıtıldığına bakılmalı” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. 

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0