Sörf çılgınlığı telefon fiyatına yansıyabilir

23 Haziran 2010 09:33  

 

Sörf çılgınlığı telefon fiyatına yansıyabilir

Cep telefonları artık görüşme ve kısa mesajdan çok, internette sörf yapmak için kullanılıyor. Veri paylaşımındaki patlama mobil iletişim şirketlerinin kapasitelerini zorlamaya başladı. Fiyatlar artabilir

iPhone ya da diğer akıllı telefonlar aracılığıyla artık cep telefonlarıyla internette sörf yapmak mümkün. Bu araçların büyük başarısı, veri iletişimde de patlamaya yol açtı. Özellikle iPhone kullanıcıları, sörf yapmaya bayılıyor. Cep telefonlarıyla diğer telefon kullanıcılarına nazaran 60 kez daha fazla veri aktarıyorlar. Bu talep artışı şebeke işletmecilerinin sınırlarını zorluyor ve iletişim ağlarının geliştirilmesinde büyük yatırımları da kaçınılmaz kılıyor.

Cep telefonlarının özellikle telefon etmek ya da mesaj göndermek için kullanıldığı günler geride kaldı. Şimdi cep telefonuyla internette sörf yapılıyor. Kullanıcıların e-mail yazışmaları ya da çeşitli küçük programlar aracılığıyla cep telefonlarında spor karşılaşmalarının sonuçlarını, tren zaman çizelgelerini ya da hava tahmin raporlarını almalarıyla, veri iletişimi de artıyor. Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon Branşı Birliği’nden Manfred Breul de bunu doğruluyor.

Breul, "Çok şükür son yıllarda, mobil iletişimde veri kullanımının çok güçlü bir şekilde arttığını görüyoruz. Sadece 2009 yılında mobil şebekeyle taşınan veri hacmi yaklaşık dört katına çıktı" diyor.

Şirketler bu yeni işletme alanından memnun. Çünkü sadece telefon edilmesiyle böyle büyüme rakamlarına ulaşmaları geçmişte kaldı. Deutsche Telekom Yönetim Kurulu Başkanı René Obermann, "Bu işletme türünde fırsatlar var. Önümüzdeki yıllar için de bir hayli fazla. Ancak düşen fiyatlarla başa çıkmayı öğrenmeliyiz. Devam edecek olan fiyat düşüşlerini, yüksek kapasite aracılığıyla ciro artışına dönüştürecek durumda olabilmek için, son derece modern teknolojiler kullanmalıyız" ifadelerini kullanıyor.


Gazeteport

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0