Þiddet Açýlýma Zarar Veriyor - Yeþiller Partisi Basýn Açýklamasý

08 Aralýk 2009 14:41  

 

Þiddet Açýlýma Zarar Veriyor - Yeþiller Partisi Basýn Açýklamasý

Daha fazla siyasal demokrasi ve özgürlük talebiyle desteklediðimiz demokratik açýlým süreci, þiddet sarmalinin içinde can çekiþiyor. Buna raðmen sorunun taraflarý kalýcý bir barýþ surecinin aðýr yükünü taþýyýp tarihsel sorumluluklarý ný yerine getirmek yerine, popülist politikalara teslim olmuþ gözüküyorlar.

Oysa Cumhuriyet tarihi kadar eski olan kürt sorununun çözümü ancak þiddetsizlik zemininde olanaklýdýr.Bir yandan DTP nin kapatýlmasý gündemdeyken diðer yandan da barýþ sürecinin taraflarýnýn karþýlýklý hassasiyetlerine özen gösterilmeyiþi þiddetin tahrik edilmesiyle sonuçlanmýþtýr.Sorumlul uk süreci kötü yönettiði ortada olan AKP hükümetindedir.

Baþta DTP ve AKP iktidarý olmak üzere, barýþtan yana olduðunu dile getirmiþ tüm örgüt ve bireylere acil çaðrýmýzdýr.

Kürt sorunu bir kez daha siyasal ve askeri þiddet ortamýnýn insafýna teslim ediliyor. Geçtiðimiz günlerdeözellikle CHP ve MHP parti baþkan ve vekilleri ile bir kýsým medya ve yazarlarýnýn, süreci týkayan tavýr ve söylemleriyle yükselen tepkileri ve tepkileri takip eden þiddeti endiþe ile izliyorduk. Ancak bugün Tokat'ta yaþanan çatýþma ile birlikte barýþa dair umutlarýmýz iyice soluyor.

Þiddetin her türlüsü, Kürt halkýnýn eþitlik ve adalet için sürdürdüðü haklý mücadelesine ve halklarýn kardeþliðine zarar vermektedir. Amaçlanan barýþ ise, yöntemin þiddet içermesini kabul edilemez buluyoruz.

Yeþiller Partisi olarak, kadim coðrafyamýzda yaþamakta olan tüm kardeþlerimizi barýþ için þiddetsiz eylemliliðe davet ediyoruz.

Eðer barýþ istiyorsak þiddete karþý sesimizi çýkartmalýyýz. Eðer barýþ istiyorsak þiddet uygulamamalýyý z. Eðer barýþ istiyorsak daha fazla kan akmadan, sen-ben diye ayrým yapmaksýzýn, kardeþ olduðumuzu birbirimize hatýrlatmalýyýz.

Ceylan icin, Serap için ve ölen tüm cocuklar için...


YEÞÝLLER PARTÝSÝ

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0