Sendika ile Ýzmir Metro A.Þ. arasýnda anlaþma saðlandý

12 Ocak 2019 09:54  

 

Sendika ile Ýzmir Metro A.Þ. arasýnda anlaþma saðlandý

Demiryol-Ýþ Sendikasý, Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin Ýzmir Metro AÞ'ye baðlý metro ve tramvay çalýþanlarýna yönelik önerdiði yüzde 25'lik zam teklifini kabul etti.

Demiryol-Ýþ Sendikasýnýn, Ýzmir Metro AÞ'ye baðlý metro ve tramvay çalýþanlarýna yönelik Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin yüzde 25'lik zam teklifini kabul ettiði, toplu iþ sözleþmesinin (TÝS) imzalandýðý bildirildi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamada, Fahrettin Altay ve Bornova Evka-3 arasýnda hizmet veren metro ile Ataþehir-Alaybey ve Halkapýnar-Fahrettin Altay hatlarýndaki tramvay iþletmesinde çalýþan 449 personeli ilgilendiren toplu iþ sözleþmesi görüþmelerinde "yüzde 25 zam" konusunda uzlaþmaya varýldýðý belirtildi.

Açýklamada, "Ýzmir Büyükþehir Belediyesi yetkililerinin Türk-Ýþ'e baðlý Demiryol-Ýþ Sendikasý Ýzmir Þubesi yöneticileri ile gerçekleþtirdiði toplu iþ sözleþmesi görüþmelerinde, seyyanen 700'er TL ve 106 gün ikramiye konusunda da anlaþýlarak TÝS'e imzalar atýldý." denildi. 

Büyükþehir Belediye Baþkaný Aziz Kocaoðlu da anlaþmayý sosyal medya hesabýndan yayýmladýðý "Güzel bir haber vereyim: Ýzmir Metro AÞ'deki toplu iþ sözleþmesi görüþmelerini anlaþmayla sonlandýrdýk. Yüzde 25'lik zam iþçilerimize hayýrlý olsun" mesajýyla duyurdu.

Kocaoðlu, 2 Ocak Salý günü Halkapýnar'daki Metro Genel Müdürlük binasýnda sendika temsilcileri ve Ýzmir Metro AÞ çalýþanlarýyla bir araya gelmiþ, TÝS görüþmelerinde önerdiði yüzde 25 zam önerisi çalýþanlar ve sendika yetkilileri tarafýndan kabul edilmemiþti.

Demiryol-Ýþ Sendikasýnýn, Ýzmir Banliyö Sistemi AÞ'de (ÝZBAN) sürdürdüðü grev ise Cumhurbaþkanlýðý kararýyla 60 gün süreyle ertelenmiþti.

ntv.com.tr

11.01.2019

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0