Seferihisar’da yangın yeniden büyüyor

10 Ağustos 2009 18:11  

 

Seferihisar’da yangın yeniden büyüyor

İzmir Seferhisar’da çıkan orman yangın aşırı rüzgarla yeniden büyüdü. Yangın nedeniyle bölgedeki iki köy ve 6 tatil sitesi boşaltıldı. 

İZMİR - Seferihisar ile Doğanbey Körfezi arasındaki otluk alanda başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 yer ekibi, 30 arazöz, 11 dozer, 9 uçak ve 4 helikopterle müdahale ediyor.

Akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alındığı belirtilen yangın aşırı rüzgarla birlikte yaklaşık 500 hektarlık ormanlık alanda etkisini artırdı.

Yetkililer rüzgarın söndürme çalışmalarını güçleştirdiğini belirterek şu anda yangının büyümemesi için çaba sarfedildiğini söylediler.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, rüzgarın çok sert esmesi nedeniyle yangının büyüdüğünü belirterek, alevlerin Doğanbey köyü yakınındaki Eski Köy tarafına ilerlediğini, buradaki yerleşim birimleri boşaltıldığını söyledi.

Doğanbey Köyü'ndeki boşaltılan bazı evlerin yandığı belirtiliyor.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını söndürme çalışmalarını devam ettiğini belirterek, yer ekiplerinin duman nedeniyle zorluk yaşadıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da belediye olarak tüm itfaiye gücüyle yangına müdahale ettiklerini belirterek, ''Daha çok yerleşim alanlarını korumaya çalışıyoruz. Kriz masasının direktifleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 500 hektar, ciddi bir alan. İstatistik olarak bilmiyorum ama son dönemlerde yaşanan en büyük yangın'' dedi.

Yangın bölgesindeki ambulanslar, dumandan etkilenen orman işçilerine müdahale ederken, yangında ciddi yaralanmaların olmadığı bildirildi.

Bu arada Saklıkent sitesindeki bazı vatandaşlar, siteye yakın bölgede yer alan çamlık alanın iyi temizlenmediğini öne sürerek, bu konuda yetkililere tepki gösterdi.

GÖRGÜ TANIKLARI
Öte yandan, Doğanbey Eski Köyünde yaşayanlar, alevleri görmeleri üzerine yangına müdahale ettiklerini, ancak alevlerin köye yaklaşması üzerine jandarma ekiplerinin köyü boşalttığını söylediler. Bazı köylüler hayvanlarının yangında telef olduğunu belirttiler.

Doğanbey Eski Köyü'ne giriş, jandarma izni olmadığı için yapılamıyor.

Bu arada Seferihisar-Ürkmez yolunun, her iki tarafta da trafiğe kapatıldığı, sadece itfaiye araçlarının geçişinin serbest olduğu gözlendi. Tatil sitelerinden tahliye edilenler de yol kenarında bekletiliyor.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0