SDP'li Kadınlar CHP'li Artıman'ı Protesto Etti

10 Aralık 2009 16:09  

 

SDP'li Kadınlar CHP'li Artıman'ı Protesto Etti

Kadın haklarıyla ilgili bir panelde konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Arıtman'ı sloganlar ve pankartlarla protesto eden SDP'li kadınlar "Biz barış sloganlarını haykıran kadınlar sizi İzmir'de istemiyoruz, bizim vekilimiz değilsiniz" dediler.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Canan Arıtman Konak Belediyesi'nin düzenlediği "Çocuk Kadınlar" başlıklı bir panelde konuşmak üzere kürsüye çıktığı sırada bir grup kadın tarafından sloganlarla protesto edildi.

Sosyalist Demokrasi Partili (SDP) kadınlar, "Faşist Arıtman kadın haklarını savunamaz" ve "Faşist CHP" sloganları attılar. "Çünkü onlar ancak, savaşı, militarizmi, ırkçılığı haykırabilirler. Ne Arıtman'ın ne de CHP'nin cümlelerinde kadın yok, eşitlik yok, adalet yok" dediler.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde dün (9 Aralık) gerçekleşen eylemde konuşan protestocu kadınlar "Biz barış sloganlarını haykıran kadınlar sizi İzmir'de istemiyoruz, bizim vekilimiz değilsiniz" dediler.

Eylemcilerin üzerine yürüyen bazı CHP'liler SDP'li kadınları salondan dışarı çıkarttılar.

Burada basına açıklama yapan eylemciler "Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) İzmir'de yapılan saldırı sonrası Canan Arıtman'ın bir tek sözü yoktur. Gelip de burada kadın haklarını savunması ona kalmadı. kadın hakları savunuculuğunu barış isteyen kadınlar yapar. Savaştan, kandan beslenen CHP İzmir'e yakışmıyor" dediler.(BÇ)

Bianet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0