Sarkisyan Türkiye'ye geliyor

12 Ekim 2009 17:42  

 

Sarkisyan Türkiye'ye geliyor

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ın 14 Ekim'deki maç için Türkiye'ye geleceği açıklandı 

ERİVAN - Ermenistan'la hafta sonu imzalanan protokol sonrası bir sıcak temas da yeşil sahalarda yaşanacak.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 14 Ekim'de maç için Türkiye'ye gideceğini açıkladı.

Erivan'dan Moskova'ya giderken düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Serj Sarkisyan, "Önümüzdeki iki günde olağanüstü birşey olmadığı sürece, Bursa'ya gideceğim ve takımımı destekleyeceğim. Bu daveti kabul etmemek için ciddi bir neden göremiyorum" dedi.

ŞİMDİ TOP TÜRKİYE'DE
Sarkisyan havaalanında yaptığı açıklamada protokolün imzalanmasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Türk yetkilileri tarafından yapılan açıklamaların özellikle Azerbaycan kamuoyuna yönelik olduğunu savunan Sarkisyan, "'Şu anda top Türkiye'de. Olayların gelişmesini beklemek için de yeterli sabrımız var. Türkiye'nin, 10 Ekim'de imzalanan protokolleri onaylamaması durumunda, gereken adımları atarız" diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Ermenistan'ın Türkiye ile ilişki kurmak için (şgal altında tutulan bölgeleri geri vereceği" açıklaması hakkında da Sarkisyan şunları söyledi: "Aliyev'in böyle bir anlaşmayı kiminle yaptığını bilmiyorum Toprakların geri verilmesi konusunu Azerbaycan Cumhurbaşkanıyla hiçbir zaman müzakere etmedik."

YABANCI GAZETECİLERiN DE MAÇA İLGİSİ BÜYÜK
Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü Derneği'nden (TSYD) alınan bilgiye göre, 14 Ekim'de Bursa Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşecek karşılaşmayı Ermenistan, Almanya, Fransa, Danimarka, ABD, Azerbaycan ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden 92 basın mensubu takip edecek.

Türkiye'den ise foto muhabirleri de dahil olmak üzere yaklaşık 200 gazeteci karşılaşma için akreditasyon yaptırdı.

Bu arada, karşılaşmayı takip etmek üzere başvuran, ancak çeşitli nedenlerle müracaatları kabul edilmeyen yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun da bulunduğu öğrenildi.
 

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0