Seni sevmemek mümkün mü?

06 Nisan 2013 14:17 / 2215 kez okundu!

 


Göz bebeklerinde varlýðýmýn kabul edildiðini gördüm. Marazlý duygularýmýn dermanýný bulduðuma inandým. Bakýþlarýn ýþýk gibi yüreðime akýp girdiðinde; tutsak duygularýmýn özgürleþtiðini hissettim. Yaralý bir serçe titrekliðiyle can çekiþirken, ruhuma sen yeniden can verdin. Mazlumu baðrýna basan masum yüz ifadelerinde, merhameti, þefkati sevgiyi gördüm. Dudaklarýnýn arasýndan dökülen her sözcükte sevginin samimiyetini duydum.

Seni sevmemek mümkün mü?

Biliyor muydun kaç yýldýr sevmeye hazýr beklerim. Sevilme ihtimalinden uzak kahýrlar içindeyim. Kaç yýldýr, karalanmýþlýðýn iftirasýndayým. Kaç yýldýr Ülkemin "öteki yüz karasý gibiyim. Kaç yýldýr husumetlerin odaðýndayým. Kaç yýldýr meçhul namlularýn ucundayým. Seni sevmek, bin beladan kurtulmaktýr. Gözlerinden kurþun almak, ölüyken yeniden dirilmektir. Seni sevmek öldürülmüþ bir dilde þarkýlar söylemektir. Seni sevmek namertlerin bin yýllýk inkârýna raðmen yeniden var olmaktýr.

Seni sevmemek mümkün mü?

Kâbuslar görmekle geçti gecelerim. Rüyalarým kahpe pusularla yarýldý. Kaç kez aðýr travmalar yaþadým Kaç geceler "Hýzýr" bekledim "Hýzýr" gelmedi. Okyanuslarýn en azgýn dalgalarýyla boðuþurken Tanrý bile sýrt çevirdi. Sen saray soylu sevgilim yaþamýnýn en þah þahalý zirvelerinden ellerini uzattýn bana. Umutsuzluklarýn buhranýnda çýkarýp aldýn. Seni sevmek için yaþamayý sevdim yeniden. Sevmek için yaþamayý sevmek ne güzel. Güvenli bir limana sýðýnmak ne güzel. Bir yufka yüreðin sýcak atýþlarýyla ýsýnmak ne güzel...

Seni sevmemek mümkün mü?

Kim ne derse desin kavga her yiðidi yorar. Ateþ sadece düþtüðü yeri yakar. Bin dirilmez bir ölündüðünde.. Ölüm oyununun yalan safsatalarý bunlar. Ben öldüðümde bin'ler dirilse ne yazar. Ben öldüðümde dünya cennete dönse ne yazar. Býrakalým artýk daðlarda ceylanlar gezsin. ...Ölüm Azrail’in iþi. Býrakalým herkes kendi eceliyle ölsün. Aðýt gözyaþlarý kanlýdýr, sevinç gözyaþlarýna hasret kaldýk. Hepimiz günahlara tapýyoruz. Sen beni günahlarýmdan söküp aldýn.

Seni sevmemek mümkün mü?

Yel gibi geçti zaman. Bugün sevdamýzýn onuncu baharýndayýz. Sana kardelenler uzatmak isterdim sevgilim. Bu daðlarda kardelen bulunmaz ki? Karanfilleri býrakalým baþkalarý alsýn. Bak sana bir demek papatya getirdim. Her yapraðýnda "seni seviyorum" yazýlý, bir de sýcak sevgi dolu yüreðimi getirdim. Her yerinde senin adýn kazýlý...

Seni sevmemek mümkün mü?


Þakir KADAN

06.04.2013


Son Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2013 16:31

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.