Federal Türkiye Cumhuriyeti

04 Temmuz 2013 01:03 / 2062 kez okundu!

 


Yazýnýn baþlýðýný okuduðunuzda lütfen celallenmeyin. Anayasanýn ilk üç maddesinin deðiþtirilmesi “teklif dahi edilemez” olduðunu biliyorum. Baþlýkta görüldüðü gibi deðiþtirilmesi deðil, bir kelimenin eklenerek çoðaltýlmasý yazýlmýþtýr. Her insan gibi ben de hayal kuruyor, arzularýmýn doðrultusunda geleceðin tecelli etmesini diliyorum.

Geçmiþin masallarýný dinleye dinleye kin ve nefret duygularýyla öfkeleniyor, intikam duygularýmýz kabartýlýyor, sönmüþ ateþler yeniden alevlendiriliyor, yüz yýllýk aðýtlar tekrardan aranje ediliyor, yazarçizerler tarafýndan etiket yapmak, taraftar toplamak için insafsýzca ve vicdansýzca halkýn içine korkular salýnýyor ve düþmanlýklar yaratýlýyor. Her gün gündeme getirilen eski acýlar, unutulmuþ derin yaralar yeniden deþiliyor. Ýnsanlarýn zihni öfkeyle dolduruluyor ve öfkeleri intikam duygusuna dönüþüyor. Ýnsanýn içi karartýlýyor. Kargaþa, kavga bir türlü bitmiyor. Sorunlar anlatýlýyor çareler bilinmiyor. Ben korku ve endiþeye mahal olmadýðýný ve geleceðimizin iyiye doðru gittiðini yazmak ve kehanette bulunmak istiyorum.

Hepimiz þunu iyi biliyoruz ki; demirin, çeliðin bile bir teknik ömrü vardýr ve günü geldiðinde ya paslanýp çürür ya da aþýnýr kullanýlmaz hale gelir. Bu örnekle üç dönemden beri iktidarda bulunan AKP iktidarýnýn teknik ömrünün bitiðini söylemeye çalýþýyorum. Mevcut iktidar ile ilgili korku ve kaygýlarýn yersiz olduðu, çünkü alacak-vereceklerinin kalmadýðýnýn kendileri de farkýndalar. Bundan sonra kazasýz belasýz iktidarlarýný devretme derdindeler. Bu ülkede iktidara gelmek ne kadar zor ve zahmetli ise iktidarý kazasýz ve belasýz bir sonrakine devretmek de o kadar zor ve zahmetlidir ve hatta tehlikelerle doludur. Ýktidar bilinci bunun farkýndadýr. Eðer sehven seçim yasalarýný deðiþtirirlerse, seçim barajýný kaldýrýrlarsa bir daha iktidar olma þanslarýný tamamen kaybederler. Böyle bir sonuç tecelli ederse eðer halkýn bir kesiminin, diktatörlük paranoyalarý, giyim ve yaþam tarzlarýyla ilgili özgürlük endiþeleri yarýnlarda anlamsýzlaþacaktýr. Baþbakanýn bir tek hedefi kaldý. Ülkeye baþkanlýk sistemini getirmek ve partisinin olaðan bitiriliþini beklemeden ne pahasýna olursa olsun ülkenin baþkanlýk gibi zirve yerinde tarihe ilk baþkan olarak adýný yazdýrmaktýr. Ýlk baþkanýn kime nasip olacaðýný tahmin etmem mümkün deðil ama baþkanlýk sisteminin zaman içinde zorunlu hale geleceðini düþünüyorum.

Çünkü ülke büyüyecek, büyüyünce baþkanlýk sistemini zorunlu kýlacaktýr. Kuzey ýrak (Kürdistan) ile geliþen sýcak samimi iliþkilerin seyrine bakýlacak olursa bu ticari, sosyal ve siyasal yakýnlaþmanýn sonucu birlikteliðe giden yolu göstermektedir. Böyle bir durum emperyalist iþgalci giriþimle deðil tamamen gönüllü birliktelik ile esasen Misak’ý Milli sýnýrlarýmýzýn aslýna dönmesinin gerçekleþmesi olacaktýr. Suriye için ha keza durum aynýdýr. Hatta geç kalýnmýþ da diyebiliriz, eðer bu coðrafyada yaþayan halk Türkler olmuþ olsaydý çoktan gerçekleþmiþ olacaktý. Yüz yýldýr düþman belletilen kardeþ halklarýn yeniden bütünleþmesiyle, gönüllü birliktelik içinde geliþip, büyüyerek Ortadoðu coðrafyasýnýn en büyük devleti haline geleceðinden kuþkum yoktur. Doðu ve Batý Almanya’nýn arasýndaki duvar yýkýldýðýna göre bizde neden olmasýn. Yüz yýldýr düþman olarak gördüðümüz halklarla kardeþ ve dost olarak bütünleþmiþ olacaðýz. Milli hassasiyetlerimize kaynaklýk edecek olan yeni düþmanlarýmýz olsa olsa Araplar ve Farslar olacaktýr.

Hayalim büyüyen Türkiye hayalidir. Kýrmýzý çizgili sýnýrlarýmýzda kan ve gözyaþýnýn yerinin yeþil vadilere, korkusuz daðlara, ceylanlarýn cirit attýðý ovalara dönüþmesidir. Hayalim, zengin yer altý kaynaklarý, bereketli topraklarý, geliþmiþ sanayisi, bol akan sularý, petrol kuyularý ve zengin kültürüyle birbirini besleyen yeni bir medeniyetin doðuþudur. "Federal Türkiye Cumhuriyeti" baþlýðýný atmamýn nedeni bundandýr. Gelecekten masallarýmý yazýyorum. Geçmiþi rivayet sayan zihniyetim, bütün kin ve nefretle oluþturulan intikamcý duygularýn silinmesini isteyen arzumun hayalidir yazdýklarým.

Aþklarým her zaman gerçek, hayallerim pembedir. Bu yazýnýn baþlýðý bu nedenledir.


Þakir KADAN

04.07.2013


Son Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2013 01:56

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.