Þafak Baskýný

03 Mart 2011 11:46  

 

Þafak Baskýný

Ergenekon soruþturmasý kapsamýnda Yalçýn Küçük ve gazeteci Nedim Þener'in de aralarýnda bulunduðu çok sayýda kiþinin evinde arama yapýlýyor.

Ergenekon davasýnýn tutuksuz sanýklarýnda Prof. Dr. Yalçýn Küçük ve gazeteciler Nedim Þener, Odatv Genel Koordinatörü Doðan Yurdakul, Oda tv Ankara temsilcisi Mümtaz Ýdil, Oda tv yazarý Müyesser Yýldýz, Ahmet Þýk ve Sait Çakýr'la eski MÝT mensubu Kaþif Kozinoðlu'nun da aralarýnda bulunduðu çok sayýda kiþinin evine sabah saatlerinde baskýn yaptý.

* Polisler Aydýn Býyýklý ve Coþkun Musluk'un da aralarýnda bulunduðu bu kiþilerin evlerinde arama yapýyor. Radikal.com.tr'nin edindiði bilgiye göre Ahmet Þýk'ýn evinde arama yapan polisler evde bulduklarý bütün CD'lere el koydu. Ahmet Þýk'ýn evinded yapýlan aramanýn 2 saat kadar daha sürebileceði belirtilirken, polislerin elinde Ahmet Þýk'la ilgili gözaltý kararý olduðu bildirildi.

* Operasyonun yapýldý bazý noktalarda gözaltýlar da baþladý. Ankara'da Doðan yurdakul ve Kaþif Kozinoðlu'nun da aralarýnda bulunduðu 8 kiþinin bu baskýnlar kapsamýnda gözaltýna alýndýðý açýklandý.

* Operasyonun, Ýstanbul özel yetkili mahkemesi savcýlýðýnýn talimatýyla sabah saat 07:00'de yapýldýðý ve polislerin gözaltý yetki belgeleriyle baskýn gerçekleþtirdiði belirtiliyor.

* Evinde arama yapýlanlar arasýnda Ýklim Bayraktar'ýn da olduðu iddia edildi. Oda tv internet sitesi muhabirliði yapan Ýklim Bayraktar'ýn adý, Soner Yalçýn, Barýþ Terkoðlu ve Barýþ Pehlivan'ýn tutuklanmalarýyla sonuçlanan Oda tv baskýnýnýn ardýndan CHP'li Muharrem Ýnce ile yaptýðý bir istihbarat alýþ veriþi nedeniyle gündeme gelmiþti.

* Ergenekon soruþturmasý kapsamýnda daha önce baskýn yapýlan Odatv internet sitesinde Ahmet Þýk'ýn bir kitabýnýn henüz basýlmamýþ hali bulunmuþtu. Polislerin bu sabah gerçekleþtirdikleri baskýnýn da, bu kapsamda yapýldýðý bildirildi

Radikal

Son Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2011 11:59

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0