Orman yangını İzmirliye ev boşalttırdı

18 Temmuz 2009 15:54  

 

Orman yangını İzmirliye ev boşalttırdı

İzmir Çiçekliköyü mevkiindeki piknik alanında dün saat 15:45 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları gören görevliler ve çevredekiler, yangını İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bildirdi.

Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede genişleyen yangın, kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormana, daha sonra da şehir merkezine doğru yayıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 39 arazöz, 11 yer ekibi, 17 itfaiye, 13 dozer, altı helikopter, altı uçak, yaklaşık 300 orman işçisi ile 500 civarında vatandaşın müdahale ettiği yangından çıkan dumanlar, İzmir semalarını siyaha bürüdü.

Evka 3 yerleşim yerine kadar ulaşan yangın nedeniyle bölgeye gelen sivil savunma ekipleri, çevre sakinlerini önlem almaları konusunda uyardı. Yoğun dumandan etkilenen bölge insanı için ambulansların sevk edildiği Evka 3’te vatandaşlar yangının evlere ulaşmaması için bidonlarla yangına müdahale etmeye çalıştı.

Güçlükle kontrol altına alındı

Akşam saat 20:30 sıralarında açıklama yapan Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Evka 3 semtini tehdit eden yangınla ilgili tedirgin olacak bir durumun kalmadığını ancak, “Kontrol altına alındı” demek için henüz erken olduğunu söyledi. Aynı saatlerde Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise, alevlerin büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi.

Öte yandan Balıkesir’de çıkan arazi yangını korkuttu. Şehrin oksijen çadırı konumundaki Çamlık Mevkii’nde çıkan yangında beş dönümlük alan kül oldu.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0