Önce magandalar vurdu, sonra otomobil çarptı

21 Mart 2009 16:50  

 

Önce magandalar vurdu, sonra otomobil çarptı

Konya'da, iki sokak köpeği, önce şehir magandaları tarafından av tüfeğiyle hedef tahtası yapıldı, ardından da hızla gelen otomobilin altında kaldı. İki köpek, Büyükşehir Belediyesi Hayvanları Koruma Merkezi görevlilerince tedavi altına alındı. Merkez yetkilisi Ümit Börü, hayvanlardan birinin durumunun kötü olduğunu ve uyutulacağını söyledi.

Haytap Hayvan Hakları Federasyonu temsilcisi Ümit Börü, kendilerine getirelen 2 köpeğin sağlık durumlarının ağır olduğunu belirterek, “Bu zavallı hayvanlar önce şehir magandaları tarafından av tüfeği ile hedef tahtası yerine konularak vurulmuş. Yaralı iki köpeğe daha sonra bir otomobil çarpmış. Köpekler, barınak görevlilerimiz tarafından yol kenarında ölüme terk edilmiş halde bulundu. Köpekleri hemen tedavi altına aldık. Röntgen filmlerindeki onlarca saçma hepimizin gözlerini yaşarttı. Köpeklerden birinin beli kırılmış. Yapacak bir şeyimiz yok. Onu maalesef uyutacağız. Diğer köpeği ise yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

İki köpeğin tedavisi üstlenen Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Bölümü araştırma görevlisi Hanifi Erol, köpeklerin sağlık durumlarını kötü olduğunu söyledi. Erol, “Her iki köpeğin de vücutlarında kırıklar var. Ateşli silah yaralanması mevcut. Vücutlarının muhtelif bölgelerinde onlarca saçma var. Köpeklerden birinin arka kısmı felç. Yürüyemiyor. Ön bölgesini de kırıktan dolayı kullanamıyor ve genel durumu çok kötü. Onun için uyutulacak. Diğer köpeğin durumunu da düzeltmeye çalışıyoruz. Düzeltebilirsek yaşayacak” dedi.
Börü, “Önceki emniyet müdürümüz bu magandalıklara önlem almıştı. 2 yıldır hiç köpek vurulmamıştı. Ancak, bu tüfekler yeniden sokağa çıktı. Şu ana kadar, tüfekle vurulmuş, bize gelen 6 sokak köpeği var. Yeni Emniyet Müdürümüzden de buna bir çare bulmasını istiyorum” diye konuştu.


Ali TOYDEMİR/KONYA, (DHA)

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0