Ölüm nedeni KOAH

20 Mart 2011 13:31  

 

Ölüm nedeni KOAH

Adli Tıp Kurumu, oyuncu Defne Joy Foster’ın kronik akciğer hastalığına bağlı solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı

Genç yaşta talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden Defne Joy Foster’in kesin ölüm nedeni belli oldu. Ünlü oyuncunun kronik solunum yetmezliği olan Koah’tan hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bundan bir buçuk ay önce Taraf Gazetesi Yazıişleri Müdürü Kerem Altan’ın evinde hayatını kaybeden Defne Joy Foster’in Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından hazırlanan kesin ölüm raporu açıklandı. Rapor hafta başında soruşturmayı yürüten savcıya gönderilecek. Olay yerine gelen doktorun yaptığı incelemede “solunum yetmezliğine bağlı kriz” tanısı konulması nedeniyle Foster’in cesedini Adli Tıp Kurumuna gönderen savcı kesin otopsi raporu istemişti.

Kanında uyuşturucu yok
Adli Tıp uzmanlarının yaptığı tetkiklerde Foster’in elle yüz kapatmak ya da boyundan sıkmak suretiyle havasız kalarak ölümünün mümkün olmadığı tesbit edildi. Kimya ve Morg İhtisas Daireleri’nde yapılan ayrı ayrı tetkiklerde Foster’in, kanında uyuşturucu maddeye rastlanmazken alkol çıktığı öğrenildi. Foster’in kronik solunum yetmezliği hastalığı olan Koah’dan hayatını kaybettiği tesbit edildi. Rapora göre, Foster’in nefes borusuna kaçan kusmuklar ölümüne neden oldu.

KOAH hastalığı nedir?
Koah yani ‘Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’ amfizem ve kronik bronşiti kapsayan bir hastalıktır. Koah’ın en sık görülen belirtisi, akciğere giren ve çıkan havayı nefes darlığına neden olacak derecede kısıtlayabilmesidir. Klasik belirtisi nefes darlığı olan hastalık ayrıca akciğerde geri dönüşü mümkün olmayan hasarlara neden olabiliyor. Koah hastalığına etki eden en önemli faktör ise sigara. Sigara içen her beş kişiden birinde bu hastalığa rastlanabiliyor. Teşhisi zor olan koah hastalığının tıpta kesin tedavisi bulunmuyor.

Taraf

Son Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2011 14:07

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0