O çocuk 93 gündür konuşamıyor

26 Temmuz 2009 18:16  

 

O çocuk 93 gündür konuşamıyor

Hakkari'de, 23 Nisanda çıkan olaylarda özel harekatçı bir polis tarafından başına dipçikle vurulan 14 yaşındaki Seyfi Turan, kendisi için şiir yazan 95 şairden tedavisi için yardım beklediğini söyledi.

Şairlerin kendisi hakkında şiir yazdığı haberini, evine ziyarete gelen basın mensuplarından öğrenen Seyfi Turan, ünlü şairlerin kendisi ile ilgili şiir yazmasına çok sevindiğini belirterek, bu tür olayların da bir daha yaşanmamasını istedi. 

Seyfi Turan, kendisi ile ilgili şiir yazan şairleri Hakkari’ye davet ederek tedavisi için yardım etmelerini istedi. 

Acı olaydan sonra konuşmakta zorluk çeken Turan, "95 şair benim için şiir yazmış. Buna çok sevindim. Bunu yeni öğrendim. Olaydan sonra konuşmakta zorlanıyorum. Tedavi için yardım bekliyorum" dedi. 

23 Nisandaki olaylardan sonra Abdülkadir Budak, Ahmet Günbaş, Arif Damar, Celal Çimen, Enver Ercan, Ercan Y.Yılmaz, Gülsüm Cengiz, Gültekin Emre, Haydar Ergülen, Hüseyin Peker, Kemal Varol, Küçük İskender, Mahmut Temizyürek, Metin Cengiz, Metin Kaygalak, Nesimi Aday, Neşe Yaşin, Nevzat Çelik, Onur Caymaz, Orhan Alkaya, Roni Margulies, Selim Temo, Sennur Sezer, Sina Akyol, Tarık Günersel ve Yücel Kayıran’ın da aralarında bulunduğu 95 şair 21 bölümden oluşan bir şiir yazmış, Semih Poroy da konuyla ilgili olarak çizimler yapmıştı.(aa)

Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0