1962-1963 türkiye 1. futbol ligi sezonu

12 Temmuz 2011 23:51 / 1513 kez okundu!

 


niye bilmem nuhungemisi'nin Ekşi Sözlük'teki bu eski girdisi (06-07-2011), futbolumuzda yaşanan şike depremi günlerinde çok anlamlı görünüverdi gözümüze...

`şenol birol gol` sloganlarının bol duyulduğu, `özcan arkoç`, ve `turgay şeren`lerin kaleleri koruduğu; `metin oktay`ların, `can bartu`ların kaleleri bombaladığı, yurt dışı takımlara gittikleri ya da döndükleri sezon sanki.

o sıralarda açıkhava sinemalarında film öncesinde izlenen 5 dakikalık derbi maç filmleri dehşetli bir özlemle beklenir; radyoda ordu maçları bile naklen verilirdi.

anadolu takımları azdı ama ankara ve izmir o sıra anadolu sayılırdı ve istanbul'un içindeki anadolu'nun takımlarıyla birlikte güzel bir panorama oluşurdu. yeşildirek, yolspor, altındağ, hacettepe, kasımpaşa, vefa gibi takımlar da ligde at koştururdu.

fenerli futbolcuların bir kısmı beşiktaş maçından bir kaç saat önce gemiyle karşıya geçerdi. stadyumda iki takımın izleyicilerinin bir kısmı yanyana maç izlemeyi başarabiliyorlardı.

kimi çocuklar da o sezon, cikletlerden çıkan futbolcu resimleriyle derbi maçların takımlarını kurmada antrenörlerle aşık atmayı denerdi.

sanki böyleydi.

nuhungemisi

(06-07-2011)

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=19614718


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.