''Nazım Hikmet, bizim dünyaya bir hediyemizdir''

17 Ocak 2010 01:22  

 

''Nazım Hikmet, bizim dünyaya bir hediyemizdir''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Nazım Hikmet'i unutturmak isteyenlerin unutulduğunu, Nazım'ı unutturmayacaklarını belirterek, ''Nazım Hikmet, bizim dünyaya bir hediyemizdir'' dedi.

Dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet'in doğumunun 108. yılı dolayısıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1. Kordon'daki Vasıf Çınar Meydanı'nda ''Nazım Hikmet Şiirleri Sergisi'' açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maaruflu, belediye bürokratları ile yurttaşların katıldığı serginin açılışında konuşan Sırrı Aydoğan, Nazım Hikmet'in doğum yıl dönümü dolayısıyla Kültürpark'taki anıtı önünde de bir tören düzenleneceğini, akşam da İzmir İnönü Sanat Merkezi'nde ''Deli Hasreti'' isimli tiyatro oyununun sergileneceğini söyledi.

Bir milletin değerinin sanatçılar, bilim adamları, büyük devlet adamları ile ölçüldüğünü ifade eden Aydoğan, Nazım Hikmet'in Türk milletinin, ulusunun, ''dünyaya hediyesi'' olduğunu belirtti.

Nazım Hikmet'i İzmirli olarak kabul ettiklerini anlatan Aydoğan, şunları kaydetti:

''Biz, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Nazım Hikmet'i unutturmayacağız. Nazım Hikmet sevda, aşk adamı idi. Onda memleket sevgisi vardı. Onun için bu memleketin her tarafındakiler Nazım Hikmet severler, mezarını getirmek isterler, bir çınar ağacı gölgesinin altını gösterirler, mezar için. Türk milletinin yetiştirdiği bu dünyaca ünlü şairi unutturmak isteyenlerin hepsi unutuldu. Dünyada kanlı liderlerin hepsi unutuldu, ama şairler, bilim adamları, sanatçılar hala yaşatılıyor. Bu memleketin değerlerine sahip çıkacağız.''

Yaklaşık bir ay görülebilecek serginin açılış törenine katılanlar, daha sonra şiirlerin yer aldığı panolardaki şiirleri okudu.


Cumhuriyet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0