Murat Þahin'in yeni kitabý 'Direniþin adý Gültepe' çýktý

15 Nisan 2011 00:50  

 

Murat Þahin'in yeni kitabý 'Direniþin adý Gültepe' çýktý

Heyamola Yayýnlarý Ýzmirim Kitaplarý serisi raflardaki yerini almaya devam ediyor. Edebiyatçýlar Derneði Ýzmir Temsilcisi ve ayný zamanda sitemizin yazarlarýndan olan Murat Þahin‘in Heyemola Yayýnlarý Ýzmirim Kitaplarý serisinden "Direniþin Adý Gültepe" kitabý yayýnlandý.

"
Hiç okula gitmek istemezdik, þimdi düþündüðümde daha iyi anlýyorum. O zaman sokaklar bizim evimiz gibiydi. Arkadaþlarýmýzdan, oyunlardan ve en önemlisi sokaktan ayrý kalmak bizi korkutuyordu. Ressam için tuval ne ifade ediyorsa, bizim için de sokak o kadar önemliydi, iþin en kýsa yanýtý; sanýrým sokak çocuðuyduk. Gültepe’de oturmamýza raðmen maddi durumu iyi olan bazý komþular bizi böyle fiþlerlerdi. Çocuklarý tembihli olduðu için bizimle oynamazlardý. Yani bizler (sokak çocuklarý) fiþlenmeye altý, bilemediniz yedi yaþýnda baþlamýþtýk.

Sokak çocuðu nedir? Annesi babasý çalýþan, evde yalnýz kalan, sürekli sokakta olan, üstü baþý toz, kir, pis içinde, kýþýn sürekli burnu akan, sümüðünü koluna silen, deðnekten atý olan, ‘Suratýný köpek yalasa doyar’ sözlerine maruz kalan çocuklar."

Murat Þahin'in yazarlýk serüveni Amtafarak öykü kitabý ile baþlamýþtý.


Son Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2011 12:11

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0