MASKELİ PROTESTO

29 Eylül 2009 15:56  

 

MASKELİ PROTESTO

Bir zamanlar balık tutulan, çevresinde piknik yapılan Küçük Menderes’in durumu isyan ettirdi. Kötü koku nedeniyle rahatsız olan köylüler, tepkilerini eylemle sergiledi

Bakanlık el koysun
İZMİR Bayındır’a bağlı Furunlu köyü sakinleri, Küçük Menderes Nehri’ndeki kirliliğe isyan etti. Nehre dökülen atıklardan yayılan pis kokulardan perişan olan vatandaşlar ve çocukları tepkilerini maske takarak sergiledi. Atıklarını Küçük Menderes’e bırakarak, nehrin yok olmasına neden olan belediyeler protesto edildi, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın duruma el koyması istendi.

Beldelerin atıkları
MUHTAR Süleyman Turgut, “Kötü kokunun içinde, bataklıkta yaşıyoruz. Küçük Menderes, kenarında durulmaz hale geldi. Bu, Ödemiş ve Tire’nin atıklarından kaynaklanan bir durum. Pis sular sebzelerimize zarar veriyor. Diğer köyler de aynı sıkıntıyı yaşıyor. Küçük Menderes’in kurtarılması için belediyelerimizin de bir an önce arıtma tesislerini bitirmelerini istiyoruz” dedi.

Hastalığa davetiye
İZMİR İl Genel Meclisi Üyesi Şakir Mucu: Eskiden nehirden balık tutuyor, su içiyorduk. Sanayi ve şehirler büyüdükçe bunların atık suları Menderes’i kirletti. Bayındır arıtmaya kavuştu. Ödemiş, Tire ve beldelerinde arıtma tesisi yok. Atık sular mecburen nehre dökülüyor. Bunun sonucu koku meydana geliyor. Tarlalar sulanıyor. Bu sular hastalık getiriyor. Çocukluk yıllarımızdaki gibi temiz akmasını istiyoruz. 

Miiliyet Ege

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0