Referanduma Gerek Yok ki!

25 Ocak 2017 10:41 / 1094 kez okundu!

 

 

Bilinç üzerine bir şeyler çalıştığımdan bu yazıları aksattım, bir “okur” mektubu geldi ben de hemen durumdan vazife çıkartıp bir yazıyı genel üzerine yazıp “bedavaya” getireyim dedim.

Geçen hafta at yarışlarındaki bahisleri bir yerlere bağlayan bir kararname çıktı. Kendi işimle uğraşırken şaşırdım bu işin Olağanüstü Hal ve 15 Temmuz ile ne ilgisi var diye. Ama beygirlerle ilgili KHK çıktı mı, çıktı!

Şimdi mühim bir uluslararası iş adamı olduğu için okurumun ismini vermiyorum ama yazdıkları, virgülüne dokunmadan, şunlar:

“AKP'li yönetim Meclis’ten geçen ve referanduma sunulacak anayasa metnini bir KHK haline getirip yayınlasa buna kim karşı çıkabilir, nasıl karşı çıkabilir?

– Yahu bu KHK’yı anayasa mahkemesine götürürler ve anayasa mahkemesi bu KHK’yı iptal eder diyebilirsin ama CHP böyle bir denemeyi henüz ilk kararnameler yayınlandığında yaptı, dedi ki anayasaya göre OHAL’le ilgili konular dışında KHK yayınlanamaz. Anayasa mahkemesi çok güzel bir karar verdi, daha doğrusu yetkisizlik kararı verdi, dedi ki anayasa mahkemesi KHK’lar ile ilgili karar alamaz.

 Bu durumda yukarıda önerdiğim gibi bir KHK çıkarsa önünde engel yok. Tabii KHK’ların Meclis’te onaylanması gerekiyor ama bunun bir mesele olmayacağını biliyoruz.

E bu durumda nedir bu Meclis’teki çift tur anayasa görüşmeleri, kavgalar, oylamalar ve sonra zor ve pahalı bir referandum süreci?

Bir soru da şu "Anayasa Mahkemesi lağvedilmiştir" diye bir KHK çıkarsalar önünde engel var mı?..”

Okur mektubu bu kadar. Tüm okurlarımın bu vesileyle bir gün gelecek yaşgünlerini ve bayramlarını kutlamak istiyorum. Urla’dan güzel haberler de var ama artık onları da önümüzdeki aya bırakayım.

 

Mahmut TOLON

23.01.2017

 

Son Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017 13:11

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.