Konak Belediyesi'nden grevdeki işçilere çirkin saldırı

10 Mart 2011 14:38  

 

Konak Belediyesi'nden grevdeki işçilere çirkin saldırı

Grevdeki Konak Belediyesi taşeron işçilerine, direnişlerinin 12. gününde saldırı gerçekleşti. Konak Belediyesi ve taşeron firma Egekent işbirliği ile paralı adamlar tutulup, işçilere saldırı düzenlendi.

Saldırı üzerine dün bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi. Yürüyüşten önce konuştuğumuz işçilerden biri olayı şu şekilde anlattı: "Belediye bizim yerimize 20 tane adam tutmuş çöpçü olarak. Tabi bu adamlar parayla özel olarak tutulmuş, amaç çöpçülük değil. Direnişimizin 12. gününde bu adamlardan bir kaç tanesi bizim olduğumuz bölgeye geldi ve burada direnen kadın arkadaşlarımızdan birine vurmaya başladı. Bunun üzerine biz hemen gittik ve olaya müdahale ettik. Adamlar bizi dövmek için yanlarında özel sopalar taşıyor ve etraflarında 15-20 tane sivil polisle dolaşıyor. Biz o sopaların hepsine el koyduk. Sonra duyduk ki bu adamları belediye ve taşeron şirket ortak tutmuş. Amaç bizi yıldırmak."

Bu olayın üzerine direnişin 13. gününde işçiler saat 12:00'de Basmane Meydanından İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte sık sık, "Baskılar bizi yıldıramaz.", "Hakan Tartan istifa", "Savaşa savaşa kazanacağız." sloganları atıldı. Konak'ta bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde açıklama yapan işçiler, bu saldırıyı kınadıklarını ve tüm baskılara rağmen direnişlerinin ölene kadar süreceğini belirtti. Taleplerinin sadece sosyal güvence ve sendika olduğunu tekrar tekrar belirten işçiler, ayrıca geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye binasının boyasını yaparken iskeleden düşüp hayatını kaybeden iki işçi için saygı duruşunda bulundular.

Ayrıca basın açıklamasında söz alan, Buca Belediyesinde geçtiğimiz aylarda direnen taşeron işçilerinden Batıgül Tunç, direnişi kazandıklarını ancak verilen sözlerin hala yerine getirilmediğini belirtti. Tunç, Konak Belediyesinde direnen işçilerin arkasında olduklarını ve onları her zaman destekleyeceklerini belirtti.

PAZAR GÜNÜ BAYRAKLI BELEDİYESİNDE GREV BAŞLIYOR

Basın açıklamasına katılan Bayraklı Belediyesi taşeron işçileri ise Pazar günü sendika talebiyle greve başlayacaklarını orada ilan etti. Konak Belediyesi işçilerinin kararlı direnişlerini örnek alarak bu greve başlayacaklarını belirten işçiler, herkesten bu desteği beklediklerini belirtti.

Basın açıklamasının ardından işçiler Büyükşehir Belediyesi binası önünden yürüyüşe başlayarak, tarihi Kemeraltı çarşısının içinden Basmane Meydanına geri döndü.

Sinan Canbay

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0