Konak Belediyesi taşeron işçileri direniyor

02 Mart 2011 16:49  

 

Konak Belediyesi taşeron işçileri direniyor

İzmir'in Konak Belediyesinde Efekan adlı taşeron şirkete bağlı 120 temizlik işçisi sosyal güvence ve sendika talebiyle 5 gündür sokakta direniyor. Son 2 ayda sigortaları yatmayan ve maaşları ödenmeyen işçiler gecesi ve gündüzüyle Basmane meydanında yatıyor.

İşçilerden konuştuğumuz Mehmet Demirci, Hem CHP'li Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın, hem taşeron şirket patronunun kendilerine 2 yıldır tam 4 kez sendika ve kadro için söz verdiğini söyledi. 2 aydan beri sigortalarının yatmadığını ve maaşlarının ödenmediğini belirten Demirci, en sonunda başkaldırdıklarını söylüyor. Konak Belediye başkanı Hakan Tartan'la görüştüklerini belirten işçiler, Tartan'ın daha taşeron şirketin adını bile bilmediğini ve muhataplarının kendisi değil taşeron şirketin patronu olduğunu söylemiş. Taşeron şirketinin patronuyla görüşmeye çalışan işçiler, patronun da Hakan Tartan'a yönlendirdiğini söylüyor.

Mehmet Demirci haftasonu yaşadıkları olayı ise şöyle anlattı: "CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu haftasonu İzmir'e geldi. Alsancak Sevgi Yolu'nun açılışını yapacakmış. Toplanıp Sevgi Yoluna gittik ama bu önceden öğrenilmiş ve Kılıçdaroğlu'nun programı değiştirilmiş. Daha sonra yanımıza Konak Belediye başkan yardımcısı Serpil Güngör geldi ve bize hakaretler yağdırdı: '700 liraya çalışıyorsanız çalışın yoksa çekip gidin', 'Defolun buradan artistlik yapmayın' gibi cümleler kurdu. Ben başkana veya başkan yardımcısına ayda 700 lira vereyim bakayım geçinebilecek mi? Benim engelli bir çocuğum var, ona ilaç mı alayım, elektrik-su faturası mı yatırayım, karnımı mı doyurayım yoksa kira mı vereyim?" dedi. Demirci bunları söylerken araya giren bir başka kadın işçi ise "Serpil hanımı biz o mevkiye getirdik, indirmesini de biz biliriz!" dedi. "Bizler zincirlerimizi kırdık, duvarları yıktık. Artık geri dönüş yok bu iş açlık grevine kadar gider." diyen işçiler, Hakan Tartan tarafından sözü verilen sendika hakkı ve sosyal güvence istiyor.


Sinan Canbay

Son Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2011 18:13

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0