KOCAOÐLU, 'ÝZMÝRLÝ OLMAK, ÝZMÝR'DE YAÞAMAK FARKLIDIR'

06 Eylül 2007 05:34  

 

KOCAOÐLU, 'ÝZMÝRLÝ OLMAK, ÝZMÝR'DE YAÞAMAK FARKLIDIR'

ÝESOB Baþkaný Mutlu’nun, esnafýn iþ yapamaz hale geldiði ve durumunun içler acýsý olduðu yönündeki konuþmasýnýn ardýndan söz alan Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný, sözleriyle esnaf ve sanatkarlara umut aþýlayarak, esnafýn korunmasýnýn esas olarak kentin ekonomisinin büyümesiyle saðlanabileceðini belirterek þöyle konuþtu:


“Bu konuda baþta merkezi hükümet olmak üzere, Ýzmir Büyükþehir Belediyesi’ne büyük görevler düþüyor. Ýzmir Enternasyonal Fuarý ve Mermer Fuarý döneminde farklý bir hareketlilik görüyoruz. O zaman yapýlacak iþ, fuarcýlýðýmýzý büyüterek, diðer fuarlarý da bu fuarlar düzeyine getirip, bu hareketliliði 365 güne yaymak, kongre turizmini ve termal turizmi geliþtirmek olmalýdýr. Böylelikle hem çocuklarýmýza iþ bulacaðýz, hem esnafýmýzýn iþlerinin düzelmesini saðlayacaðýz.”



Baþkan Kocaoðlu, son dönemde Ýzmir kent merkezinde 12 tane yeni otel açýldýðýna da dikkat çekerek, þehirde ciddi bir hareketlenmenin yaþandýðýný belirtti. Esnafýn henüz gerektiði kadar bundan payýný alamadýðýný belirten Kocaoðlu, esnafa “Birlik olarak geleceðe umutla bakmalýyýz” mesajý verdi.



Konuþmasýnda Ýzmirlilerin duyarlýlýðýna da vurgu yapan Baþkan Kocaoðlu, düzenlenen su tasarrufu kampanyasýnda 4 ayda ulaþýlan tasarruf oranýn yüzde 14’e ulaþtýðýný belirterek, “Ýzmirlilere ‘sadece küresel ýsýnma geliyor, dikkat edelim’ dedik. Söylediðimiz bundan ibaret. Aldýðýmýz yanýt ise mükemmel. Çünkü bu kent, çok farklý bir kent; insanlarýyla, yaþamýyla, yaþamý sevmesiyle, güler yüzlülüðüyle, iyi niyetiyle, samimiyetiyle Ýzmir farklý bir kenttir. Ýzmirli olmak, Ýzmir’de yaþamak farklý bir duygudur” dedi.

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0