Kimlikler Önce Ailelerle Paylaşılacak

26 Şubat 2009 18:54  

 

Kimlikler Önce Ailelerle Paylaşılacak

THY'nin İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol Havaalanı'na inişe geçtiği sırada düşen Tekirdağ uçağıyla ilgili açıklama yapan Hollandalı yetkililer, ölenlerin isimlerinin önce ailelere bildirileceğini söyledi. 

Hollanda'da THY'ye ait 1951 sefer sayılı uçağın Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapmasının ardından kurulan kriz masasının yetkilisi L.N. Wetterings, ölen ve yaralananlardan kimliği tespit edilenlerin isimlerini, ailelerine bildirdikten sonra kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

Kazada hayatını kaybeden 9 kişiden 3'ünün kimliklerinin belirlendiğini, bunların mürettebattan olduğunu ifade eden yetkililer, 6'sının kimlik çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kimlik belirlemesinde zorlandıklarını belirten yetkililer, 6 ağır yaralıdan 4'ünün durumunun kritik olduğunu açıkladı, bu 4 ağır yaralının kimliğinin kesin tespitinin yapılamadığını belirtti.

Wetterings, düzenlenen basın toplantısında, 121 yolcunun 13 farklı hastanede tedavi edildiğini, 63 kişinin tedavisinin ise sürmekte olduğunu kaydetti.

Uçakta bulunan yolcuların 51'inin Türk, 53'ünün de Hollanda vatandaşı olduğu belirtildi. Diğer yolcuların ise nereli oldukları henüz belli değil.

Hollandalı yetkililer, bu gibi durumlarda dikkatli davranılması gerektiğinin altını çizerek, "Yolcu yakınlarına uluslararası düzeyde saygı göstermeliyiz. Ağır yaralılar var. En ufak yanlış bir bilginin dönüşü olmaz" dedi.

Kriz masası yetkilisi ayrıca, 7 ABD vatandaşı, 3 İngiltere vatandaşı, bir Alman, bir Bulgar, bir Finlandiya, bir İtalyan vatandaşı ile bir Tayvanlının uçakta bulunduğunu ifade etti.

Wetterings, 15 yolcunun milliyetinin ise bilinmediğini söyledi.

--------------------------------------------------------------------------------

Kara kutu Paris'te

Verilen bilgiye göre, kara kutu, bu konuyla ilgili daha çok uzmanın bulunduğu Paris'te incelenecek.

Uçağın düştüğü bölgede bu sabah erken saatlerde çok sayıda uzman ekip enkazla ilgili çalışmalara başladı.

Güvenlik çemberine alınarak yapılan çalışmalar sırasında uçağın enkazı uzaktan ancak çıplak gözle görülebiliyor.

Görevliler dışında kimse enkaza yaklaştırılmıyor.

Kaza yerinde dün gece kurulan büyük bir çadırın yanına bu sabah iki ayrı küçük çadırın daha kurulduğu gözlemlendi.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, uçak enkazı ve çevresindeki araştırma ve incelemeler birkaç gün daha sürecek ve büyük bir olasılıkla Pazar gününe kadar enkaz kaldırılacak.

Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Boeing, THY uçağının kazasına ilişkin "teknik destek sağlamak" amacıyla birer ekibini Hollanda'ya gönderdi. Ekipler, incelemelere gözlemci olarak katılacak.

Bu arada, Türk Hava Yolları A.O.'nun Hollanda'da kaza yapan Tekirdağ uçağının 41,77 milyon dolara sigortalı olduğu bildirildi.

Costner'in oynadığı reklam filminin yayını durdu

Bu gelişmeler yaşanırken Türk Hava Yolları ve üye olduğu havayolu birliği Star Alliance, Kevin Costner'in oynadığı reklam filminin yayınını durdurdu.

Türk Hava Yolları, kriz ve kaza durumlarında bu prosedürün işletildiğini açıkladı.

Reklam filminin tekrar ne zaman yayınlanacağına daha sonra karar verilecek.

Kaza

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Amsterdam seferini yapan yolcu uçağı, dün, 127 yolcu ve 7 kişilik mürettebatıyla Schiphol Havaalanı'na inişte piste ulaşamadan tarlaya düştü ve 3 parçaya ayrıldı. Kazada 3'ü pilot 9 kişi öldü, 6'sı ağır 84 kişi yaralandı.

Sansursuz.com


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0