Kapatarak Değil, Konuşarak Çözüme Ulaşılır

12 Aralık 2009 00:53  

 

Kapatarak Değil, Konuşarak Çözüme Ulaşılır

Yeşiller Partisi Barış Ağacı Çalışma Grubu, Demokratik Toplum Partisi hakkındaki kapatma davasına yönelik bir açıklama yayınladı. Parti Eş Sözcüsü Bilge Contepe imzasıyla çıkan açıklamada, “Barışa kapatarak değil, muhatap alıp konuşarak ulaşılır.” denildi.

Barış İçin DTP Kapatılamaz.


Bu hafta icinde Anayasa Mahkemesi Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kapatılıp kapatılmayacağını karara bağlayacak. Bu duruşmadan önce basına sızan raporda, Anayasa Mahkemesi Raportörünün “DTP kapatılsın” şeklinde görüş bildirdiği biliniyor. Bu rapor sonunda beklentiler hep bir noktaya toplanmış oluyor.

Peki, ne olacak? Halkın tek tek bağımsız adaylar şeklinde seçtiği milletvekillerinden oluşan bir parti de kapatılırsa ne elde edilecek? Nereye varılacak? Adına “Demokratik Açılım” denen süreçte, en büyük sorunlardan bir tanesi muhatap sorunudur. Muhatap olarak DTP’yi almak varken, DTP’yi kapatıp, biz sizi ve sizin oluşturduğunuz partiyi muhatap almıyoruz demek süreci nereye götürecektir? Yasal düzlemde siyaset yapmak isteyen insanların elinden araçlarını almak başlı başına demokratik olmayan bir süreçtir ve Demokratik Açılımın yolları, bu antidemokratik taşlarla döşenmemelidir.

Bizler, Kürt Sorunu’nun en çok bedel ödemiş öğelerinden olan Kürt siyasal hareketinin kendisini bulduğu DTP’nin kapatılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu topraklara barış gelecekse, bu konuşarak, diyalog kurarak ve birbirimiz anlayarak gelecektir. Yasal yollarla fikrini beyan etmeye çalışan insanlara siz yasadışısınız diyerek bu gerçekleşemez. O yüzden, Yeşiller Partisi olarak tekrarlamak istiyoruz, barış için DTP kapatılamaz. Çünkü; barışa kapatarak değil, muhatap alıp konuşarak ulaşılır.

Barış Ağacı Çalışma Grubu Adına

Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü

Bilge Contepe

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0