'İzmir'de basın açıklaması yapmak suç, siyasetçiler suçlu'

23 Aralık 2011 12:32  

 

'İzmir'de basın açıklaması yapmak suç, siyasetçiler suçlu'

Eşitlik ve Demokrasi Partisi, dün, İzmir'de, gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yapmak üzere Dicle Haber Ajansı'na gidilmesinin engellenmesi, siyasetçilerin ise suçlu muamelesi görmesi hakkında "demokratik haklarının ortadan kaldırılmasına yönelik bu idari uygulama ile ilgili" tutanak tuttuklarını ve sorumlular hakkında yasal başvuru başlattıklarını bildiren bir açıklama yaptı.

EDP İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı tarafından dün yapılan açıklamada şöyle dendi:

"Bugün İzmir'de basın açıklaması yapmak suç, siyasetçiler suçlu idi.

BUGÜN İZMİR'DE SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜ, DÜŞÜNCEYİ AÇIKLAMA ÖZGÜRLÜĞÜ ENGELLENDİ, Bugün İZMİR'DE SUÇ İŞLENDİ!

Bugün BDP İzmir İl Örgütü'nün çağrısı üzerine gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yapmak için BDP İzmir İl Binası önüne gittik.

Polis binanın yakın çevresini kapatmış, geleni geçeni arıyordu. Basın toplantısına katılanların 5 misli kadar polis vardı. Panzerler, özel kıyafetli otomatik silahlı polislerle alan ablukaya alınmıştı.

Basın açıklaması yapıldıktan sonra, Dicle Haber Ajansı'na ziyarete gidişimiz polis tarafından engellendi. İzmir Vali Vekili telefonumuza çıkmadı, Emniyetten sorumlu vali yardımcısı, suçluymuşuz gibi lakayt yanıtlar verdi ve polis baskısını kaldırmadı.

Biz de ekli tutanağı tuttuk.

Bugün İzmir'de basın açıklaması yapmak suç, siyasetçiler suçlu muamelesi gördü. İzmir'in göbeğinde yüz metrelik mesafedeki DİHA merkezine gitmemiz engellendi.

Bugün İzmir'de seyahat özgürlüğü polis tarafından ortadan kaldırıldı.

Bugün İzmir Valisi sıkıyönetim komutanı gibi davrandı.

Bugün İzmir'de Vali, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü ve oradaki kolluk görevlileri, yasanının verdiği yetkiyi keyfi biçimde özgürlükleri ortadan kaldıracak biçimde kullandılar.

Bugün İzmir'de suç işlendi.

Demokrasiden yana özgürlüklerden yana olan herkesin buna ses çıkartması gerekiyor.

Soruşturma Makamlarının hemen idari ve adli soruşturma açmasını istiyoruz."

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0