İZMİR'DE ALEVİLERDEN PROTESTO

08 Ekim 2010 01:10  

 

İZMİR'DE ALEVİLERDEN PROTESTO

Önceki gün İzmir'deki Hürriyet gazetesi binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, pankart açarak ve binaya yumurta atarak Mehmet Ali Erbil'i ve yayın yapan kuruluşu protesto etmişti. Bugün ise yaklaşık 400 kişilik grup Konak'ta eski Sümerbank önünde bir basın açıklaması yaptı.

Saat 11.30'da Konak eski Sümerbank önünde Alevi Bektaşi Federasyon İzmir bileşenleri tarafından yapılan basın açıklamasını Alevi Kültür Derneği genel Başkanı Selahattin Özel okudu. Özel basın açıklamasında sorunun Alevi-Sünni meselesi olmadığını Alevilere yönelik yaklaşımın bir parçası olduğunu söyledi.

"20 milyon Aleviyi incitmeye, hakaret etmeye ne kimsenin hakkı vardır, ne de haddi. Bütün Türkiye halkını başta Sünni kardeşlerimiz olmak üzere bu saldırıyı kınamaya protesto etmeye çağırıyoruz. Star Tv yönetiminin de gereğini yapmasını istiyoruz." diyen Özel, hükümetin politikalarını hatırlattı ve Başbakan'ın da özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Aleviler tüm yurtta bu olayı protesto etti ve ardından Mehmet Ali Erbil'in programı yayından kaldırıldı. Bu, aslında Alevi örgütlenmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.


Sinan Canbay

08.10.2010








 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0