'İzmir'de AK Parti'ye mahalle baskısı var'

29 Mart 2011 17:54  

 

'İzmir'de AK Parti'ye mahalle baskısı var'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaretinde İzmir'de "partilerine karşı mahalle baskısı" olduğunu iddia etti.

"İZMİR'DE 'AK PARTİ'YE OY VERİRSEM RAKI BALIĞIMA KARIŞILIR, BAŞIM KAPATILIR' GİBİ SANAL BASKI YARATILIYOR"

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret eden Akay, kentteki kanaat önderlerinin, kente yön verenlerin partilerine destek sağlamasını istedi. Amaçlarının ülkeye, İzmir'e hizmet olduğunu, AK Parti'nin yaklaşık 9 yıldır bunu iyi bir şekilde yaptığını dile getiren Akay şöyle konuştu: "İzmir'de partimize karşı mahalle baskısı var. İzmir'de 'Eğer Ak Parti'ye oy verirsem özel hayatıma karışılır, rakıma balığıma karışılır, başım kapatılır, ülke şeriatla yönetilir' gibi bir sanal baskı yaratılıyor. Bunu muhalefet de körüklüyor. İnsanlar şartlandırılıyor. Bunu aşmak için kendimizi iyi anlatmaya çalışıyoruz. 9 yıldır Türkiye'nin neresinde birisine karışıldı? Bu seçimlerde daha farklı bir sonuç olacağını düşünüyorum. Partimiz İzmir'de birinci parti olacak."

"KORKU TÜNELİNİ YIKACAĞIZ"

İzmir'de kendilerine karşı oluşturan 'korku tüneli' algısını yıkmak için çalıştıklarını söyleyen Akay, "Bu algının yıkılmamasında demek ki bizim de eksiğimiz var. Biz bunun yıkılması için sonuna kadar çalışacağız. Başarılı olmak için gayret edeceğiz. Biz tabandan siyaset yapıyoruz. İzmir'de çalmadık kapı, girilmedik ev bırakmak istemiyoruz. 2011 seçimleri çok farklı olacak" dedi. Akay, "Biz hükümetimizin hizmetlerini daha çok İzmirlilere anlatacağız. Sivil toplum örgütlerinin de AK Parti'yi desteklemesi lazım. Sizin de içinizde farklı görüşten insanlar olabilir ama kurum olarak desteğinizi arkamızda görmek isteriz" diye konuştu.

YORGANCILAR: "İZMİRLİ KORKMAZ"

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise İzmirli'nin baskıları kabul etmeyen bir yapısı olduğunu belirterek, "İzmirliler'in tercihi bu yönde. İzmirliler korkmaz çünkü. İzmirli bildiğini yapan, demokrat yapısı ve çizgisi belli olan toplum burası. Baskı ile kararını değiştiren bir yer değil. Baskı olduğunu düşünmüyorum ama farklı algılıyorlar. Onların kendi içlerindeki bir algı bu. İzmirli her zaman zaten baskıları tepki gösteriyor" dedi.

Habertürk

Son Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2011 16:12

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0