İZMİR POLİSİNDEN TELEFON VAR: 'Kızınız terör örgütünün eyleminde'

31 Temmuz 2012 17:04  

 

İZMİR POLİSİNDEN TELEFON VAR: 'Kızınız terör örgütünün eyleminde'

Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri'nin İzmir Dikili'deki kampına katılan öğrencilerin yanı sıra Ege Üniversitesi öğrencisi Yılmaz'ın ailesine de polisten telefon geldi: "Çocuğunuz terör örgütü faaliyetlerine katılıyor!" Yılmaz'ın babası kalp krizi geçirdi.

Ayça SÖYLEMEZ

Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Tuğçe Yılmaz'ın önce kendisi sonra da ailesi defalarca polis tarafından arandı.

Ankara'da yaşayan ailesi son olarak 9 Ekim 2011'de telefonla arandı. Yılmaz, o tarihte Okmeydanı'ndaki Grup Yorum konseri için İstanbul'a gitmişti.

Ankara'daki ailesini arayan polis, "Terörle Mücadele'den arıyoruz, kızınız İstanbul'da terör örgütünün düzenlediği bir konsere geldi" dedi. Telefonu açan babası, bunu duyunca fenalaştı, kalp krizi geçirdi.

Durumu şimdi iyi ancak Yılmaz, "Babam orada ölseydi hesabını kimse vermezdi" diyor.

"Yasadışı hiçbir eylemde yer almadım"

İzmir Gençlik Derneği üyesi Yılmaz, polisin geçen yıl kendisine mesaj atarak "Sen iyi bir kızsın görüştüğün insanlara dikkat et, devlete zarar veriyorsunuz" yazdığını söyledi.

Mayıs 2011'de katıldığı basın açıklamalarının, yürüyüşlerin fotoğrafları ailesine yollandı.

"Polisin postaladığı fotoğrafları posta kutusundan babam almış. Mektubun üzerinde, 'Kızınız terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten insanlarla görüşüyor' yazıyordu. Babam çok sinirlendi, beni okuldan alacağını söyledi."

"Olanları anlattım ve yasadışı hiçbir eylemde yer almadığımı, sadece basın açıklamasına katıldığımı söyledim. Tam onu ikna etmiştik ki dört ay sonra bu kez eve telefon geldi."

Ekim 2011'de polisin telefonunun ardından babasının kalp krizi geçirdiğini anlatan Yılmaz, kendisine atılan telefon mesajları ve ailesinin aranmasıyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Ancak polisler hakkında işlem yapılmadı, savcılıktan "Soruşturmaya yer yok" cevabını aldı.

"Kitaplara para yetiştiremiyoruz"

Talebinin "parasız eğitim" olduğunu, bunun için eylemlere katıldığını ve mücadele verdiğini söyleyen Yılmaz, "Neden parasız eğitim istiyorsun?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Babam iflas ettikten sonra maddi durumumuz daha da kötüleşti. Ben kitap fuarları gibi işlerde çalışarak geçinmeye çalışıyorum. Felsefe bölümünde okuyorum ve kitaplar çok pahalı, para yetiştiremiyoruz. Sadece bursla geçinmeye çalışanlar da var, onların durumu daha da kötü."

Dikili'deki gençlerin ailesi de arandı

Gençlik Muhalefeti Yaz Kampı katılımcılarından Arman Hekimoğlu'nun annesini arayan polis, "Oğlunuzun bulunduğu yer bir terör ortamı. Oğlunuzla konuşun, onu buradan kurtarın" dedi.

Öğrenci Kolektifleri'nin Yaz Kampı ve Halkevleri'nin Yaz Okulu'nun ardından, polis Gençlik Muhalefeti Yaz Kampına katılan gençlerin ailesini de aradı.

Temmuzun ilk haftasında Öğrenci Kolektifleri'nin yaz kampına katılanların aileleri aranarak "Çocuğunuz terör örgütü kampında, haberiniz var mı?" denildi.

Geçen hafta da Halkevleri'nin 18 yaşından küçüklere yönelik düzenlediği yaz okuluna katılan iki öğrencinin aileleri Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi'ne çağrılarak çocuklarının kaydının yaz okulundan alınması istendi.

Bianet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0