İktidarla muhalefetin şike kardeşliği

11 Aralık 2011 08:20  

 

İktidarla muhalefetin şike kardeşliği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün veto ettiği Şike Yasası, önceki gece yarısından sonra Meclis’te görüşüldü. BDP ‘cansiperane’ muhalefet etti. AKP, CHP ve MHP el ele verip yasayı aynen geçirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün vetosunun ardından TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildilen Şike Yasası önceki gece yarısından sonra Genel Kurul’da, görüşülmeye başlandı.

Yasa üzerinde ilk sözü BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder aldı.

BDP grubunun görüşlerini dile getiren Önder, CHP’ye, “Sayın CHP’liler çok safsınız” diye seslenerek, saflığın, “Bu yasa geçerse, biz de içerideki vekillerimizi çıkarabiliriz” düşüncesi olduğunu söyledi. Önder, “Bu ima edilmiş olabilir ama rüyanızda görürsünüz. Yapmayacaklar, emin olabilirsiniz, bu çark devam edecek” dedi. Önder, AKP’lilere de “Cumhurbaşkanı’nın hiç kıymeti harbiyesi yok mu, onu da eyyamcılıkla mı suçlayacaksınız?” diye sorarak, “Grubunuzda bayrak çekenler oldu, istifa tehdidi edenler oldu, o arkadaşımız bugün burada yok, gazete gazete gezeceğine keşke olsaydı” ifadelerini kullandı.

Hak gasbının olduğunu, Cumhurbaşkanı’nın da bunu gördüğünü ifade eden Önder, “Biz haşa vidanjör değiliz, niye başkalarının pisliğini temizleyelim?” dedi.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise yasanın lehinde bir konuşma yaparak, adli cezaların değil, sportif cezaların esas olması, sporu sporun yönetmesi gerektiğini söyledi ve “Spor mahkemeleri bir an önce kurulmalı” dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da, Hükümet adına yaptığı konuşmada, bir takım lobilerin tesiri altında kalarak yasayı değiştirmeyi planladıkları iddiasını yalanlayarak, “TBMM, hiçbir lobinin, hiçbir çıkar grubunun, hiçbir çetenin, hiçbir mafyalaşma türü yapılaşmanın etkisi altında kalmaz, kalamaz. Başbakan’ın, soruşturma öncesinde, sırasında, sonrasında İstanbul’daki mülki amir ve emniyet müdüründen bilgi aldığı konusu varit değildir” diye konuştu. Teklifinin ortaya çıkış sürecini anlatan Kılıç, “Bu hepimizin ortak eseri” dedi.

‘Muhalefet partisi kadar hayıflanmıyoruz’
CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, kanunun tümü üzerinde grubu adına yaptığı konuşmada, ilginç olanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir kez daha görüşülmek üzere yasayı iade etmesi olduğunu söyledi. AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ise “Sayın Cumhurbaşkanı kanunu veto etmiştir. Muhalefet istemediği bir kanunun hiç değilse Cumhurbaşkanı’ndan geri dönmesini ister. İktidar partisi de tersini düşünür. Cumhurbaşkanı’ndan veto ile geri döndüğü halde muhalefet partisi kadar hayıflanmıyoruz. Cumhurbaşkanı’nın böyle bir yetkisi vardır” şeklinde konuştu.


Taraf

Son Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2011 08:21

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0