İHD: 'Gözdağını ve haksızlığı protesto ediyoruz!'

04 Kasım 2011 00:02  

 

İHD: 'Gözdağını ve haksızlığı protesto ediyoruz!'

İnsan Hakları Derneği, her daim bir insan hakları gönüllüsü ve düşünce özgürlüğü savunucusu olan gazeteci-yazar Ragıp ZARAKOLU ve akademisyen, BDP PM üyesi, TBMM Anayasa Hazırlık Komisyonu üyesi Prof. Dr. Büşra ERSANLI’nın da bulunduğu 44 kişi tutuklanmasını protesto etmeye çağırdı

İHD İstanbul Şubesi, 4 Kasım 2011, Cuma günü, saat 13.00'te Taksim Tramvay Durağı'nda yapacakları basın açıklaması için çağrı yaptı. Çağrı şöyle:

"Son dönemde içlerinde İHD Genel merkez onur üyesi ve değişik dönemlerde Merkez Yönetimlerde görev almış her daim bir insan hakları gönüllüsü ve düşünce özgürlüğü savunucusu olan gazeteci-yazar Ragıp ZARAKOLU ve akademisyen, BDP PM üyesi, TBMM Anayasa Hazırlık Komisyonu üyesi Prof. Dr. Büşra ERSANLI’nın da bulunduğu 44 kişi tutuklanmıştır.

Demokrasi, hukuk devleti, düşünce ve ifade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü gibi çağdaş insan hakları hukuku ilkeleri keyfi olarak askıya alınmıştır. Kürtlerin siyaset yapma hakkı yargı eliyle ortadan kaldırılmaya ve cezalandırılmaya çalışılmıştır. Bu yasakçı zihniyet düşünen ve üreten, haklının yanında söz söyleyen herkese, Kürt siyasetçilere, onların haklarını savunan akademisyenlere, insan hakları savunucularına, aydınlara gözdağı vermeyi hedeflemektedir.

Biz insan hakları savunucuları olarak bu haksızlığı protesto edeceğiz."

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0