Kaigome! Kaigome...

31 Ağustos 2012 14:23 / 1718 kez okundu!

 


Merhaba İzmir;

Sabah olunca düşüceğim yollara. Konak civarına geldiğimde sökün edecek cümle âlemin mavisi, pembesi… Renk değiştirecek yaşam, yaşamak. İnsanları arayacak, dalgınlaşacağım bir kez daha. Nereye gittiklerini anlamaya çalışarak.

Kuşlar!..Onlar alabildiğine telaşlı, ürkek. Kuş!.. Her an değer denize. Mis kokar yakalarsan. Sonra sal... Sal ki dönsün gökyüzünde. Kolay değil onların da kaygıları var. Ayazda balık tutmak, yosun yakalamak “sevgiliye” çiçektir ne de olsa kentimin dilinde.

Ah! Gülünesi Pelikanlar zamanınız yanlış. Flamingolara, balıkçıllara öpücükler. Deniz böyle bir iki gün daha dalgalı olacakmış… Köpük köpük, kendiliğinden tuz ve dert içinde kalacakmış. Elleri uzak olmasına uzak bakışları ilk!... Sonra, sonrası toz duman. Unutacak ve yineleyeceksin. İnsansın utanma. Yaşadın, değiştin, ihmal ettin… Komşularından gelen kokular yok. Üzülme zira geç. Artık ne yapsan tutmaz ekmeğin mayası.

Sanırsın uzaklık hep ötelerde. Sen geceler boyu ustalaşacaksın gitmeye. Kimseye sır vermeden kaybettireceksin izini. Öyle olmalı! Ne toprakta ne de taş üstünde bırakma derdini, yoksulluğunu.

Utanmamalısın hem delice sevmekten birini hem de terk etmekten. Kırgınlıklar yakışmıyor artık bedenine. Söyle!..söyle! ben de bir zamanlar küçük bir kız çocuğuydum, havra sokağında pişerdi boyoz. Ispanak bulur getirirdi Avram. Söyle onlara ilk değiliz işte.

Geldin ve gittin bile. Yüreğime, aklıma iyi gelerek her zaman olduğu gibi. Seksen yaşında bile olsak saklı bir limanda mutlaka görüşmeliyiz diyor içimde bir yer. Gülüşüp duran gözlerim olsa gerek deyip yatıştırmaya çalışıyorum kendimi.

İyiyim derken özlemekteyim. O ezgi sen mutlu ol diyen Mızgin Tahir’in sesi. Mutlu ol sevdiğim. Mutlu ol.

Farkında mısın yine yağmur yağıyordu İzmir’e sen buralardayken?... Demek güne de iyi gelmektesin… Birini onarmak sabırla ilgilidir. Saçlarını koklayarak okşamaksa başka… Gizliden, gözlerini ayırmadan sevmeyi anlamak sadakat.

O oradayken şarkısını değiştirmek gerçek. Bazen değer insanlar… Bazen değer ve gider... Korkularından kurtulduğunda gelsen ne olur!... Beklerim…yıllardır dualarımdasın. Şaşırma söylediklerimden.

Öyle bir zamandı ki güçten neşeden düşmüştüm. Belki her şeyden uzaklaşmış, sadece gidip geliyordum sahte dostluklara, boş konuşmalara ve sıkıntılara. Şimdi sabah çalışırken erken kalkmanın vermiş olduğu yorgunluğa rağmen kıkırdayabiliyorum inan.

Sevgin çocukluğumu yaşanır kılıyor, üzüntülerimi hafifletiyor.

Sağol emi!...

Dilerim eksilmezsin saniyelerimden, saliselerimizden.

Dilerim eksilmezsin gönlümden…

Eksilme!..

Hiç!..


İffet DİLER

28.08.2012

***

>> Kordon Boyu Faytonlar - Ali Kocatepe






 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.