Hayvan katilleri hesap verecek

17 Şubat 2012 01:00  

 

Hayvan katilleri hesap verecek

Hayvan Hakları Fedarasyonu (HAYTAP) gönüllüleri, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Meclis’te temsil edilen diğer siyasi partilerden temsilcilerle biraraya gelerek, hayvan haklarıyla ilgili değişmesi öngörülen mevzuatın içeriğine yönelik taleplerini iletti.

Hayvan Hakları Fedarasyonu (HAYTAP) gönüllüleri, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Meclis’te temsil edilen diğer siyasi partilerden temsilcilerle biraraya gelerek, hayvan haklarıyla ilgili değişmesi öngörülen mevzuatın içeriğine yönelik taleplerini iletti. HAYTAP ve Meclis’teki siyasilerin birlikte düzenledikleri basın toplantısında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Hayvanların da canı var, onları seviyoruz’’ dedi.

Kedi öldürmek cezasız bırakılmamalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hayvan haklarıyla ilgili mevzuatın, tüm toplum kesimlerinin destek vereceği şekilde değiştirilmesi için talimat verdiğini belirten Eroğlu, bu amaçla çalışmalara başladıklarını, bakanlık olarak hazırladıkları çalışmayı ilgili diğer bakanlıklar, parti grupları ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşü alınarak olgunlaştırdıktan sonra Meclis’e sevk edeceklerini bildirdi. Mevzuatı gözden geçirirken hayvanlara yönelik bazı cezaların ağır olmadığını gördüklerini ifade eden Eroğlu, “Kedi, köpek öldürmek cezasız bırakılmamalı’’ dedi.

Petshoplar da sınırlandırılacak

HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, Meclis’te yer alan dört partiden temsilcilerle biraraya geldiklerini belirterek, mevzuatın içeriğiyle ilgili önerilerinin büyük ölçüde olumlu karşılandığını söyledi. Şenpolat, hayvana kötü muamelenin kabahatler kanunu kapsamından çıkarak, ceza kanunu kapsamına gireceğini dolayısıyla bundan sonra hayvana kötü davranan, eziyet eden kimselerin suçlarının sabit görüldüğü durumlarda hapis cezası alabileceklerini söyledi. Petshopların sınırlandırılmasının da gündemde olduğunu belirten Şenpolat, yurtdışından Türkiye’ye hayvan getirilmesinin koşullarının da yeniden düzenleneceğini söyledi. HAYTAP gönüllülerinden şarkıcı Yonca Evcimik de görüşmelerin çok başarılı geçtiğini belirterek “İnşallah güzel bir değişiklik olacak” dedi.

‘Sokak kedilerini evlendiriyoruz’

Bu arada Çorum Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nün projesiyle Çorum’daki ilköğretim okullarının bahçelerine sokak kedilerinin beslenmesi için öğrencilerin hazırladığı kedi evleri yerleştirildi. Proje kapsamında ilki Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu’nun bahçesine yerleştirilen kedi evine öğrenciler tarafından ekmek ve su bırakıldı. Kentteki tüm ilköğretim okullarında uygulanacak projenin ilk etabında 21 okula ahşap kedi evi ve “Susuyorum ama konuşamıyorum’’ yazan su kapları dağıtıldı.

Taraf (16.02.2012)

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0