HAYTAP FEDERASYONU 1 YAÞINA GÝRDÝ

09 Temmuz 2009 22:43  

 

HAYTAP FEDERASYONU 1 YAÞINA GÝRDÝ

HAYTAP Hayvan Haklarý Federasyonu bugün bir yaþýna bastý. Kýsa zamanda ayný hedeflere kitlenmiþ Türkiye çapýnda 50'ye yakýn temsilcilik, 12 dernek, onlarca destekçisi ile HAYTAP ulusal örgütlenmenin Türkiye'de en önemli ve ilk örneðini verdi.

Hayvan Haklarý mücadelesinde iki derneðin bile yanyana gelmekte zorlandýðý, herkesin birbiri ile kavgalý olduðu bundan da hayvanlarýn daima zarar gördüðü hala ortadayken, HAYTAP'ýn bu þekilde ortaya çýkmasý gerek medyadan, gerekse toplumdaki taraflý tarafsýz bir çok kiþinin takdirini topladý. Son bir yýl içinde gazetelere, televizyonlara çýkýlan program sayýsýndaönemli ölçüde artýþ olduðu gibi, gücünün ve zamanýnýn yettiði ölçüde, hayvanat bahçelerinden, itlaflara, yasa deðiþikliðinden, vahþi hayvanlarýn maruz kaldýklarý iþkenceye, deney gerçeðinden petshop gerçeðine kadar birçok çalýþmalarý gerçekleþtirdi. 

Onlarca kuruma broþür, afiþ, katalog gönderildi. Bir çok girilemeyen barýnakla temas kuruldu, belediyelerle görüþme yapýldý. 

Giderek güçlenen HAYTAP Federasyonu, hayvan haklarýnda dayanýþma içinde olan yüzlerce kiþinin desteðini almýþ bir sivil toplum örgütünün yavaþ yavaþ da olsa tüm ülkemize bilinçli metodlarla, bilimsel çalýþmalarla çok daha iyi yerlere gidebileceðinin güzel bir örneðini verdi.

Turkiye'de hayvan haklari alaninda faaliyet gosteren ilk ve tek federasyon olan HAYTAP HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU, bugün 1. yýlýný doldurdu.

9 Temmuz 2008 tarihinde tüzel kiþilik kazanan HAYTAP ile daha nice yaþlara!

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0