Havalar ısınıyor

12 Nisan 2012 11:39  

 

Havalar ısınıyor

Hava sıcaklığının iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin iç ve doğu bölgelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde yağış geçişlerinin görülmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

KAR ERİMELERİ UYARISI
Hava sıcaklığındaki artış ile güney ve doğu kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri nedeniyle, Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Hakkari, Tunceli ve Şırnak başta olmak üzere Türkiye’nin yüksek kesimleri ile doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, taşkın, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle tahmin ediliyor:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu (17)
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (17)
İZMIR: Parçalı ve az bulutlu (20)
ADANA: Parçalı ve az bulutlu (23)
ANTALYA: Parçalı bulutlu ve öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (13)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (10)
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (12)
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (19)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
Yapılan son değerlendirmeler göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, öğleden sonra Isparta, Burdur ve Antalya'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevreleri akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar Sinop çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuzey ve doğusu aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (anka)

Son Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2012 15:37

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0