Halikarnas Balıkçısı’nın her şeyi burada

06 Ağustos 2012 13:04  

 

Halikarnas Balıkçısı’nın her şeyi burada

Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın koleksiyonu Bodrum Deniz Müzesi’ndeki özel bölümde önceki gün ziyarete açıldı

Geçen yıl 15 ekimde Bodrum’da ziyarete açılan Bodrum Deniz Müzesi’nde Cevat Şakir Kabaağaçlı köşesinde oluşturulan sergi ile başlayan, daha sonra kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan tarafından müzeye bağışlanan eserler, kişisel eşyalar, özel objeler, tarihî dokümanlar ile Kabaağaçlı Koleksiyonu olarak özel bir bölüme dönüştürülen kısım, yapılan basın tanıtımı ile ziyarete açıldı.

Bebeklik zıbını da sergide

Sergide, Kabaağaçlı’nın aile ağacı, aile albümünden seçilmiş özel fotoğraflar, yaşamından kareler, tarihî belgeler, kendi kalemiyle yazdığı yazılar, çizdiği resimler ve kişisel eşyaları sergileniyor. Balıkçının ölümünden sonra açılan anı defterinden seçilmiş yazılar da ayrı bir bölümde görülebilir.

Açılışa Kabaağaçlı’nın kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan’da katıldı. Noonan, babasına ait koleksiyonun Bodrum Deniz Müzesi’nde açılmış olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Sema Sagat ise Halikarnas Balıkçısı’nın kızı tarafından müzeye çok sayıda eşya bağışlandığını söylerken, eşyalar arasında bebeklik zıbının da yer aldığını ifade etti.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0