Hakkari'de Saldırı

19 Ekim 2011 12:43  

 

Hakkari'de Saldırı

Çukurca ve Yüksekova'ya sabaha karşı düzenlenen saldırılarda 26 askerin öldüğü, 22 askerin yaralandığı açıklandı.

Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde sabaha karşı 01:00'de sekiz ayrı noktaya yapılan saldırıda 26 güvenlik görevlisinin öldüğü ifade ediliyor.

Sabah 05:00'e kadar süren saldırılarda 22 asker de yaralandı. Hakkari Valisi Muammer Türker, saldırının polis ve askeri noktalara eş zamanlı gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırıyı gerçekleştiren grubun 200 kişi olduğu ileri sürülüyor.

Sınır ötesi takip başladı

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile kuvvet komutanları bölgeye hareket etti. Hakkari'de hava operasyonu başlatıldı. Reuters haber ajansı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup askerlerin sıcak takip amacıyla Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne 3-4 kilometre girdiğini duyurdu. Bu bölgede de çatışmaların sürdüğü açıklandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu mücadele uzun soluklu bir mücadele. Dünyanın başka yerlerinde de böyle olmuştur. Türkiye'deki demokratik gelişmeleri terörle elde ettiklerini düşünenler büyük bir tarihi yanılgı içinde" açıklamasını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'a yapacağı üç günlük geziyi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Sırbistan'a yapacağı ziyareti iptal etti.

İki yıl önce bugün, 19 Ekim 2009'da Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye dördü çocuk 34 kişi "Barış Grubu" olarak giriş yapmıştı.

Dün (18 Ekim) de Bitlis'in Güroymak ilçesinde meydana gelen patlamada beş polis ve üç sivil hayatını kaybetti.

Bianet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0