Genelkurmay Başkanı'ndan 'Medyanın Bir Bölümü'ne tehdit

03 Mayıs 2010 16:37  

 

Genelkurmay Başkanı'ndan 'Medyanın Bir Bölümü'ne tehdit

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Türkiye'de basının bir bölümü mütareke basınını dahi aratacak seviyede. Mütareke basını dahi bu kadar hain değildi'' dedi. Taraf gazetesi, "Asıl hain, çocukları ölüme terk edendir" sürmanşetiyle yanıt verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) son operasyonlarla yaşanan kayıplardan sonra yaptığı açıklamada, "Türkiye'de basının bir bölümü, çok açık söylüyorum İstiklal Savaşındaki mütareke basınını dahi aratacak seviyede. Mütareke basını dahi bu kadar hain değildi'' dedi.

Başbuğ'un bu sözlerine en sert yanıt, "Asıl hain, çocukları ölüme terk edendir" sürmanşetiyle Taraf gazetesinden geldi.

Haberde, "Daha önce gazetelerde yer alan haberlere uygun biçimde düzenlenen saldırıları önlemeyen Genelkurmay Başkanı, bu durumu eleştiren basına 'hain' dedi. Ağzından çıkanı kulağı duymayan Org. Başbuğ'a soruyoruz..." denilerek Başbuğ'a beş soru yöneltildi.

Başbuğ: Mütareke basını dahi bu kadar hain değildi'
Kara Harp Okulu'ndan 1962 yılında birlikte mezun olduğu arkadaşlarıyla Anıtkabir'e yaptığı ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalar yapan Başbuğ, "Türkiye'de basının bir bölümü, çok açık söylüyorum İstiklal Savaşındaki mütareke basınını dahi aratacak seviyede. Mütareke basını dahi bu kadar hain değildi'' dedi.

''Defalarca söyledik, bizim özellikle 3. ve 2. Ordu bölgesinde, sınır hattı da dahil olmak üzere yurt içinde binden fazla karakol ve bağımsız görev yapan birliğimiz var. Bini aşkın karakol ve üst bölgesinde görev yapacak birliklerimiz her halükarda kendi kendine yeterli olmak durumundadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

"Elbette şehitler yüreğimizi yakıyor. Ama bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmekten başka da hiç bir alternatifimiz yok... Bugün bir olay oluyor, daha olayla ilgili elinizde en ufak bir bilgi yok, en ufak bir şey yok, hemen olayla ilgili olarak komplo senaryoları ortaya atmak ve her şeyde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni eksik ve hatalı olarak göstermek hainliktir..."

Taraf: Hesap vereceğine basını suçladı
Taraf ise, Başbuğ'a şu soruları yöneltti: Niye Giresun, Tunceli ve Lice'de önlem almadınız? Tunceli'de saldırı ihbarı varken alarm verdiniz mi? Karakollar hazırlık yaptı mı? Niye baskına uğrayan karakola yardım 12 saat sonra ulaştı? Neyi beklediniz? Yağmur sebebiyle yardım gitmedi dediniz. Tunceli'yi Bodrum mu sanıyordunuz siz? Yılın büyük bir kısmının yağmurlu, karlı, fırtınalı geçtiği bölgelerdeki karakollarımız Allah'a mı emanet? Onları korumak için her önlemi almak göreviniz değil mi?" (EÖ)


Ankara - BİA Haber Merkezi

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0