Gazeteci yazar Yalçın Ergündoğan’la Dayanışma Gecesi düzenlendi

08 Aralık 2010 01:11  

 

Gazeteci yazar Yalçın Ergündoğan’la Dayanışma Gecesi düzenlendi

2005 yılında yazdığı ‘Müritleri Haydar Baş’a Baş kaldırdı’ yazısı nedeniyle, Kadiri Tarikatı Şeyhi ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş ve yandaşlarının açtığı davalarda ağır tazminat cezalarıyla karşılaşan gazeteci-yazar Yalçın Ergündoğan’a dayanışma göstermek üzere 'dayanışma Kurulu'nca bir yemek düzenlendi.

10 Aralık Cuma akşamı Saat: 20.00’de, Pera Balık Restoran’da gerçekleştirilecek yemeğin davetiyeleri Şenol Karakaş (0536- 888 83 67), Özden Dönmez (0536- 335 10 19) ve Karakedi Kültür Merkezi'nden temin edilebilir. (PERA BALIK Restoran: İpek Sokak, No:11, (Makina Müh. Odası'nın bullunduğu sokak), Beyoğlu-İstanbul)


YALÇIN ERGÜNDOĞAN AĞIR TAZMİNAT CEZALARIYLA KARŞI KARŞIYA
İstanbul, 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde sürmekte olan 20 bin TL tazminat istemli dava da sonuçlandı. Yalçın Ergündoğan 10 bin TL tazminat ödemeye mahkum oldu. Hatırlanacağı üzere Sesonline.net haber portalı Genel Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Yalçın Ergündoğan'ın 26 Nisan 2005'te Birgün gazetesinde yayınlanan "Müritleri Haydar Baş'a baş kaldırdı" yazısı nedeniyle Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı ve Kadiri Tarikati şeyhi Haydar Baş'ın şikâyeti üzerine hakkında açılan 3 yıl hapis istemli davada Ergündoğan İstanbul, Beyoğlu 2.Asliye Ceza Mahkemesi'nce önce 105 gün hapis cezasına çarptırılmış ardından da ceza, 2 bin 100 TL para cezasına çevrilerek 5 yıl süreyle askıya alınmıştı. Söz konusu dava için Ergündoğan; (davacıların dört müdahil avukatı ve mahkeme masrafları ile birlikte) 5 bin TL., ödüyor. Diğer yandan, İstanbul Beyoğlu, 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde sürmekte olan 5 bin TL. istemli tazminat davası da sonuçlanmış ve mahkeme Yalçın Ergündoğan'ı davacı Haydar Baş'a 1.500.-TL tazminat ödemeye mahkum etmişti. Bu dava nedeniyle Ergündoğan'ın ödemesi gereken ceza tutarı, (davanın açıldığı 2005 yılına dek faiz ve karşı tarafın avukatlık ve mahkeme masrafları ile birlikte) bu davada da 5 bin lirayı aşıyor. Şimdiye dek davacının icraya başvurarak talep ettiği ceza tutarı 30 bin lirayı buldu...

DAYANIŞMA KAMPANYASI SÜRÜYOR

Doğan Tarkan, Şenol Karakaş (0536- 888 83 67), Cengiz Alğan (0535- 885 76 15) ve Özden Dönmez'den (0536- 335 10 19) oluşan "DAYANIŞMA KURULU"'nun; DAYANIŞMA KANPANYASI'na katkıda bulunmak isteyenler için açıkladığı Banka hesap numaraları şöyle:

Yalçın Ergündoğan,

» GARANTİ BANKASI/ Merter Şubesi IST. Hes. No:426-6600269 (Sube kodu:426)

» TL. IBAN NO: TR51 0006 2000 4260 0006 6002 69

» AVRO IBAN NO: TR35 0006 2000 4260 0009 0966 58


ERGÜNDOĞAN: "GAZETECİLİK GÖREVİMİ YAPTIM"

Yalçın Ergündoğan, yaptığı açıklamada, yazısında "asla hakaret unsuru bulunmadığını, kamuoyunu bilgilendirmek maksadıyla bu ilginç bilgileri yayınlandığını" ifade ederek şunları söyledi: "Asla hakaret kastı yoktur. Kamuoyunun gözü önünde bulunan, bir siyasi partinin başkanlığını sürdüren şahsın davranışlarına dikkat etmesi, eleştiriye de tahammüllü olması gerekir. Hem bir siyasi partinin başı ve bir tarikatın şeyhi olacaksınız, müritleriniz bile tutum ve davranışlarınıza tahammül edemeyip başkaldıracak. Üstelik de bu başkaldırılarını bir internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuracak. Siz gazeteci olarak, bunu görüp de haber yapmayacaksınız?! Böyle şey olur mu hiç?.."


ERGÜNDOĞAN İÇİN, SEHER VAKTİNDE TEKRARLANMASI İSTENEN BEDDUA...

Ergündoğan'ın Haydar Baş'la ilgili yazısının 26 Nisan 2005'te BirGün'de yayınlanmasının ardından 28 Nisan 2005'te "Yeni Mesaj" gazetesinde Ergündoğan için 'seher vaktinde' ve her fırsat buldukça okunması istenen bir de 'beddua' yayınlanmıştı...
"Bir Müslüman’ı; ne İslam dininin, ne bu millete ait örf ve ananelerin, ne de bu milletin ahlak anlayışının asla kabul ve tasvip etmeyeceği yalan ve iftiralarla karalamaya kalkışanın, rencide edenin, huzurunu bozanın, rahatsız edenin ve namusunu, aile hayatını, aile mahremiyetini, olsa olsa ancak bir gayr–i Müslim’in tevessül edebileceği bir iğrençlikte diline dolayanın; Allah’ın, Melaikenin, Resullerin, Sadıkların, Şühedanın, Salihlerin ve tüm evliya–yi kiramın laneti üzerine olsun....
.....
... Âmin! Âmin! Bir hürmet–i Tâ–Hâ ve Yâsîn. Vel’hamdü lillahi rabbil’alemîn. Yukarıdaki dua, aynı zamanda; din, vatan, bayrak–sancak ve diğer tüm mukaddesatımız konusunda da bir iğrençlik, bir ihanet içinde olan için de aynen geçerlidir. Bu köşeyi okuyan ve beni seven bütün dostlarımdan aynı duayı, öncelikle seher vaktinde, olmazsa fırsat buldukça yapmalarını istirham ediyorum..."


Sesonline.net


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0