FUTBOL ÝHALESÝ BAÞLADI... DIGITURK'LE TELEKOM ÇEKÝÞÝYOR...

14 Ocak 2010 11:20  

 

FUTBOL ÝHALESÝ BAÞLADI... DIGITURK'LE TELEKOM ÇEKÝÞÝYOR...

Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki 4 sezonu kapsayacak olan maç yayýn ihalesi baþladý. Süper Lig'in yayýn hakkýný kapsayan A Paketi için sadece iki firma teklif verdi. B ve C paketleri için de birer teklif var. Digiturk 220, Telekom 215 milyon dolar önerdi. Az sonra açýk artýrmaya geçilecek...

Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki 4 sezonu kapsayacak olan maç yayýn ihalesi baþladý. Süper Lig'in yayýn hakkýný kapsayan A Paketi için sadece iki firma teklif verdi. B ve C paketleri için de birer teklif var.

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arýboðan'ýn konuþmasý ile ihale baþladý.

Þirketler teklif zarflarýný ihale komisyonuna sundu.

Þimdi tekliflerin açýklanmasý bekleniyor.

A paketi için 2 teklif, B ve C için birer teklif var.

PAKET A ÝHALESÝ YAPILIYOR

Ýhale komisyonu, iki teklifin uygunluðunu inceliyor.

BEÞ ÞÝRKET ÞARTNAME ALMIÞTI

Üç ayrý paketten oluþacak ihale için toplam beþ þirket þartname aldý. Bu þirketler, Çukurova Grubu'na baðlý Digitürk, Doðan Grubunun D Smart’ý, Doðuþ grubunun NTV’si, devlet televizyonu olan TRT ve Türk Telekom.

A, B, C PAKETLERÝ NEDÝR?

Ýhale A, B ve C olarak üç sýnýf için yapýlacak.

214 milyon 300 bin dolar muhammen bedelli A paketi, Süper Lig’in isim hakký ile bu ligden haftada en az 4 maçýn þifreli canlý yayýnýný kapsýyor. Bu paketi alan bütün maçlarýn çekimini yapma hakkýný kazanacak. Bunun yaný sýra uluslararasý kuruluþlara pazarlayabilecek.

B paketi 40 milyon 200 bin dolar muhammen bedelli Süper Lig’deki 9 maçýn geniþ özeti ile üç dakikalýk haber amaçlý görüntüleri baþka kuruluþlara satabilecek.

13 milyon 400 bin dolar muhammmen bedelli C Paketi ise gol görüntülerinin cep telefonlarýndan izlenmesini içeren mobil yayýn haklarýný kapsýyor.


Medyatava

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0