Müsiad'ın rüzgarı, sevindirdi diyarı

23 Aralık 2013 15:39 / 1108 kez okundu!

 

 

Sevgili dostlar, öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, dünyanın herhangi bir noktasında oluşan bir sıkıntıdan bile etkileniyoruz. Dolayısıyla ülkeler birbirinden etkilendiğine göre bir ülkenin paydaşları, bölgeleri birbirinden nasıl etkilenmesin?

Bu münasebetledir ki iş dünyası bölgesel huzur değil ülkesel huzuru arıyorlar. Son çeyrek asırda Türkiye’nin tüm paydaşları olagelen kavga, kaos ve kargaşadan herkes kendine düşen sıkıntıyı yaşadı. Hiçbir kaybı olmadığını düşündüğümüz vatandaş dahi sabah akşam haberleri yüzünden buruk bir hayat yaşadı. Bir yıla yakındır varılan eylemsizlik kararı Vatandaşlarımızda bir umut ve motivasyon oluşturdu. Bu münasebetle bir bölgemizde birçok iş sektörü, toplantılar yaptı buralara ne gibi yatırımlar yapılabilir sorusuna cevap arandı.

Bu maksatla sürece de katkı adına Müstekil İş Adamları Derneği(MÜSİAD) başkanların gala yemeği toplantısı Diyarbakır’da yapıldı. 69 ilden MÜSÜAD temsilcilerinin ve Diyarbakır’dan davetlilerin katıldıkları toplantı Kur’anı Kerimin Hücurat suresinden sulh ve kardeşliğin önemini vurgulayan ayetin okunmasıyla açılış yapıldı.

MÜSİAD Diyarbakır başkanı Şahabettin Aykut’un manidar konuşmasından sonra MÜSİAD genel Başkan Yardımcısı Abdullahman KAAN bölgeye bakış açılarını dile getirerek, “ Ne mutlu bize ki Diyabakır’dayız ve terör sorununu değil, yatırım ve iş imkanlarını, kalkınmayı ülkemizin geleceğini konuşuyoruz” dedi.

Daha Sonra Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir konuştu ve iş adamlarını Diyarbakır’a yatırım yapmaya davet etti. “Bu eylemsizlik sürecinde iş dünyasının yoğun talepleri oldu, organize sanayi Bölgesinde yerimiz kalmadı .1800 dönümlük 2.organize sanayi bölgesini oluşturduk, elini çabuk tutan iş adamı ileriye dönük olarak karlı çıkacağı kanaatindeyim” dedi.

Eyvan grubunun saz ekibi eşliğinde şarkılar, türküler söylendi, Abdulkadir Nur Gördük bir şiirle katkı yaparak, şenliğe renk kattı, halaylar çekildi katılımcıların bu toplantıdan enerji, keyif ve feyiz aldıkları yüzlerinde okunuyordu

Hücurat suresinden okunan ayetin meali ekrana yansıtılmıştı, keşke beş dakika kadar üzerinde sözlü bir yorum yapılsaydı.

Özetle şöyle ferman ediyordu Yüce Allah,

“Müminler muhakkak kardeştir, aralarında bir sorun çıktığı zaman onları barıştırmaya çalışın, bir taraf barışa yanaşmıyorsa karşısında bir duruş sergileyin ve barıştan yana olan tarafın yanında yer alın, ta ki karşı taraf barışa evet diyene kadar, o zaman da onları adil bir şekilde barıştırın.

Birbirinizi küçük düşürmeyin,

Birbirinizle alay etmeyin,

Biriniz diğerinin arkasında gıybet etmeyin ve her fırsatta tövbe edin , muhakkak yüce Allah tövbeleri af eder ve rahimdir.”

İşte sevgili dostlar, biz Kur’anı Kerimi çokça okuruz ama anlamı üzerinde fazla durmayız.Bu gün bu ayetin manidar talimatından daha fazla neye ihtiyacımız var. İnsanlık alemi bu ilahi düsturu göz ardı ettiği için hayatta bin bir türü sorun çıkıyor desem yanılıyor muyum acaba?

MÜSİAD’ın bu toplantısında emeği geçen herkese teşekkür ederken özellikle Samimiyetiyle, içtenliğiyle bilinen Diyarbakır MÜSİAD başkanı Şahabettin Aykut’u tebrik ediyor, İş adamlarımıza başarılar diliyorum.

Selam ve sevgilerimle.

 

Eyüphan KAYA

22.12.2013

 

Son Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2013 19:40

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.