Ergenekon davasına 3 yeni savcı

28 Ocak 2009 09:21  

 

Ergenekon davasına 3 yeni savcı

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturması için 3 savcı daha görevlendirildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine yeni savcıların atanması isteminin kurulda ele alındığını kaydeden Şahin, “İstanbul’da ve Bakırköy’de görev yapan 3 cumhuriyet savcısı arkadaşımız, CMK 250’nci maddeye göre görev yapan Beşiktaş’taki Cumhuriyet savcılığına görevlendirildi” diye konuştu.

Görevlendirilen yeni savcıların isimlerinin, HSYK’nın internet sitesinde duyurulacağını kaydeden Şahin, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz’ün terfi işleminin ise kurul gündeminde ele alınmadığını söyledi.

Bakan Şahin, soruşturmayı yürüten savcılarla ilgili şikayetlerin de kurul gündeminde görüşülmediğini de sözlerine ekledi.

SAVCILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine İstanbul Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın, Bakırköy Cumhuriyet Savcıları Kasım İlimoğlu ve Mustafa Çavuşoğlu atandı.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0