EGE ÜNÝVERSÝTESÝ FORMASYON MAÐDURLARI SOKAKTA

08 Ekim 2010 00:32  

 

EGE ÜNÝVERSÝTESÝ FORMASYON MAÐDURLARI SOKAKTA

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Konservatuar son sýnýf öðrencileri 70 kiþiye düþürülen formasyon kontenjanýný yaklaþýk bir haftadýr saat 12.00-13.00 saatleri arasýnda bir araya gelerek, kampüs içinde protesto ediyordu. Geçen Salý günü Konak'ta bir araya gelen Formasyon maðdurlarý, Cuma günü Ankara'ya YÖK merkezi önüne gidip protesto gerçekleþtirecek.

Fotoðraflar için týklayýn

Okul açýldýðýndan beri kampüs içinde seslerini duyuran öðrenciler, bugün Konak'ta küçük bir yürüyüþ ve basýn açýklamasý yaptý. Konak Pier önünden baþlayan yürüyüþ, eski Sümerbank önüne kadar sürdü. Eski Sümerbank önünde öðrencilerden Erkan Çabuk'un okuduðu yaptýðý basýn açýklamasýnda þunlara deðinildi:

"Adaletsizliðe son verilsin!

Üniversite 4. sýnýflara verilmesi planlanan pedagojik formasyon eðitimi YÖK tarafýndan iptal edildi. Elimizden alýnan hakkýmýzý düzeltmelerle birlikte geri istiyoruz.

Eðitim Fakültesi'nin pedagojik formasyon için belirlediði kontenjan sayýsý oldukça az ve talebi karþýlamakta yetersiz. Bu durum YÖK'ün belirlediði baþvuru koþullarýna sahip birçok öðrencinin verilen haktan yararlanmasýný engelliyor.

Biz üniversiteye giriþ yaptýðýmýz tarihte tezsiz yüksek lisans hakkýýmýz vardý. Ayrýca 2,5 not ortalamasý gibi bir durum söz konusu deðildi. Son anda önümüze çýkartýlan bu koþullarla anayasal haklarýmýz çiðnenmektedir.

Ege Üniversitesi öðrencileri olarak tüm maðdurlar adýna bu adaletsizliðin derhal düzeltilmesini istiyoruz ve komuoyundan destek bekliyoruz."

Basýn açýklamasýndan sonra sloganlar atýp, davullarla halay çeken öðrenciler Cuma (08.10.2010) günü gelebilen herkesi Ankara'ya davet etti.


Sinan Canbay

07.10.2010


 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0